HejHej Sommar!

Datum: 2011-07-31 Tid: 19:01:00

Long time, no seen. Jag är busy just nu. Upptagen med att leva mitt liv till fullo i en slags sommarlycka som innebär salta bad och långa promenader med folk jag håller kär, och för att inte glömma alla goa grillkvällar och de där (allt för många glassarna). Trots jobbet som upptar ungefär 95% av min tid har jag det bra och när väl ledighet vankas, jadå mina kära vänner; då njuter jag! Jag har nyss landat här i Hamburgesund efter två dagars ledighet hemma i Kareby. Det är som det brukar, samma ord som utbyts och med trötthet i rösten som verkat nu för tiden så vant. Men jag har det bra som sagt. Träffar mina vänner då och då när jag är ledig och dem kommer upp hit emellanåt och förgyller mina dagar med leenden och fnitter, anförtrodda hemligheter och skräckblandad förtjusning inblandat i samtalen. Mina dagar rullar på och jobbet är det bästa man kan ha! Min frukost brukar bestå av någon kanelbulle och en kopp kaffe och sen, vid nio ungefär efter en timmas jobb är det glass som behöver bli smakas på. (För nej, jag vet ju inte hur dem alla smakar redan, alla tjugo sorterna menar jag . . . ) Så det bli ju en del glassätande och sånt. Mums. Det är härligt, har goa arbetskompisar och stressen ger mig en redig adrenalinkick. Men självklart är det gott att sluta sen, komma hit och lägga sig på altanen och njuta av resterande sommarsol och så. Nu babblar jag bara. Har inget viktigt att skriva egentligen nu längre. Så då är det lika bra att jag slutar skriva. Ni får ha det underbart så hör jag kanske av mig igen snart, Vi får se. Men tills dess. You know I love you guys.


Från skodröm till mardröm

Datum: 2011-07-24 Tid: 21:21:45
För tre dagar sedan tänkte jag på vilka skor jag skall ha den 20 augusti när mamma gifter sig. Jag oroade mig om vilken brunfärg skorna skulle vara i så att det passar till den skräddasydda klänningen. Och nu då? Vad ockuperar mina tankar nu? Jo, det är Norge. Alla de människor som sörjer och saknar, jag saknar med er, jag sörjer med er. Människor har förlorat en mor, en far, en dotter, en son, en vän eller en käresta eller en bästavän. Kan vi förstå överhuvudtaget hur sjukt och långt det här har gått? Först en bomb, mitt i Olso centrum med flera dussin skadade och ett halvt dussin döda. Det såg ut som en krigszon, som Bagdad eller Gaza. Det var sjukt och mina tankar for snabbt till mina älskade släktingar i Norge. Alla är i säkerhet och mpr bra, ingen är drabbad rent konkret av dem i min närhet. Men ändå är vi alla drabbade. Ändå är alla norrmän drabbade, alla har en vän till vän som känner någonannan som drabbats. Så enkelt är det. Sen, skjutningen på Utöya. Hur många norska ungdomar mellan 14-19 sköt den här mannen egentligen. Jag tänker inte här uttrycka min ilska mot mannen menså många liv som han har fördärvat som han med våld tagit. Mannen som gjorde detta, det finns inte ord. Det finns inte ilska nog. Inget känns tillräckligt. Så vad skall vi här borta göra då? Vi kan minnas, tänka och sörja och sakna de som gått jorden förlorade. För jag vet i alla fall inte vad jag annars kan göra. För när något sånt här skakande händer en värld. Så känner man sig så otroligt och ofantligt liten. Så nu när du läst detta, ta en  tyst minut. Sakna och lev för nuet, sakna och sörj och be för dem som saknar och sörjer. ♥

back to normal

Datum: 2011-07-15 Tid: 16:47:39
Back on track. For a second or two. Åker igen. Har tagit 24 h hemma och bara njutit av ensamhet och tankegång. Det behövdes efter veckan, hänt mycket men det tar jag inte här. Igår kom jag hem vid 9 och och satte mig och njöt av stillheten jag finner hos migsjälv när jag anländer hemma när veckan  varit tuff. Så otroligt skönt. Dagen har bara bestått av filmmys i soffan med en kopp te. Ja, det är vad jag kallar hemma dag. Så snart är jag på språng igen och pappa skall köra mig til kode och jag åker tillbaka till mamma med tåget som går 17.12 mot dingle. Inte mycket hemmatid, men det räcker för att samla nya krafter. Just nu lyssnar jag sönder en fantastiskt låt av paramore. Så otroligt underbar och sann låt. Jag gillar när jag hittar nya favorit låtar. Gör inte ni det med?
Nog pratat och babblat, åter tillbaka till verkligheten med jobb och tidig uppgång. Life gets better!


igen

Datum: 2011-07-12 Tid: 18:48:40
Åker mot mor min nu men kommer hem imorgon. Jag har hittat ett nytt fantastiskt band som jag bara fallit pladask för. Ni är värdefulla och tänk på att ta vara på varje dag. Jag hör av mig snart. LOVE


Sov hos syster inatt. Hon är en klippa!

hej&hå

Datum: 2011-07-09 Tid: 14:12:27
Hej mina små smultron.

Solen skiner men pågrund av förkyldning och  den feber som varit kan jag tyvärr inte njuta av den idag. Men det finns ju fler dagar med sol som jag kan ta del av. Hade besök av storasyster förut och hennes leende lös upp dagen. Jag saknar henne ofta och säger säkert för sällan hur mycket hon betyder för mig. Men i alla fall, jag skall nog antagligen ta det lugnt och försöka få det sista av sjukdomen ut ur systemet. Dricka te och se på någon mysig film kanske. Vi tar dagen som den kommer och hoppas att allt vad sjukdom heter är borta inom kort. Kommer antagligen hemmåt imorgon antagligen. Då har jag ledigt framtill onsdag morgon och skall bara umgås med mina efterlängtade vänner. Härligt. Vad tyckte ni förrästen om inlägget igår? Var det alldeles för djupt? Ja, jag tycker att man behöver lite variation i bloggen inte bara, åhhh hej bloggen idag har jag gjort . . . .  För hur roligt är det på en skala att läsa var dag?

Jag tänkte skriva något liknade men är osäker på hur det kommer tas. Är osäker på om jag skall "ge ut mig så mycket här på bloggen". Vi får se. Jag skall suga på den karamellen. Men om jag skriver ett sånt otroligt personligt inlägg som jag faktiskt tycker är viktigt att ni, mina vänner. Får ta del av. Då jag tycker att det så såå mycket enklare att uttrycka mig i skrift kanske ni kan få läsa om det. Men om det nu skall ut något sånt inlägg så är det verkligen inte för att jag behöver eller letar efter sympati ifrån er. Det är verkligen inte det jag vill, tvärtom faktiskt. Utan bara en förståelse. Så kan vi komma överräns om att jag inte skall få läsa en enda kommentar eller något där det står stackars dig eller något? För det vill jag verkligen inte ha. Okej?


Tacksamhet.

Datum: 2011-07-08 Tid: 21:02:21

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som jag tycker vi behöver behöra mer i vardagen. Något som vi behöver dela med oss av mer och mer till våra medmänniskor. Ja, jag vet att jag låter otroligt djup nu men det här är något som faktiskt är viktigt. Men vad är det jag babblar om tycker du nu? Jo, jag pratar om tacksamhet.

Ni vet sånna dagar då man bara känner att man är glad och tacksam för allt, man uppskattar saker och ting på ett annat sätt än man gjort förut. Ibland kanske man knappt vet vad det beror på. Men låt oss nu bubbla lite extra av den där tacksamheten. Ni vet då livet helt enkelt känns lite lättare att leva. Jag har en stark övertygelse att om man visar genuin tacksamhet litegrann varje dag så kommer man må bättre. Inte bara du, utan även de de du hjälper. En dominoeffekt som är en otroligt fin gest i vardagen och i ditt everydaylife. 

Du behöver inte säga tack till allt och alla utan bara visa tacksamhet till det lilla i vardagen. När de händer något så simpelt som att du ler mot lite extra mitt på busshållplatsen, då gör det skillnad. Så då kommer du få tillbaka en gest av tacksamhet och alla mår bättre. Ett bra exempel är att uppskatta och vara tacksam gentemot dina föräldrar. För jag tror att vi ofta glömmer vad dem gör för oss, vad tid de lägger ner på att laga mat, hämta lämna och allt annat som de ger upp för våran skull.

Jag försöker ofta stanna upp ibland och berätta för min pappa eller mamma tillexempel. Tack pappa/mamma, tack för ditt och datt. Eller bara ibland säga något eller göra något för att visa uppskattning. Som när min far eller styvmor ber mig plocka undan lite på bordet. Då tar jag all disk istället för att bara ta mina grejer, jag visar uppskattning så. Jag vill att mina medmänniskor skall känna sig betydelsefulla och tackar dem för det dem gör för mig. Även om det är något stort eller bara något jättelitet, då är det viktigt att bara säga det där lilla ordet, Och sen inte bara säga det utan lägga ner mening och syfte i ordet. Inte bara säga det av bara farten. För vem vinner på det? Visa tacksamhet i vardagen och jag lovar att du kommer må bättre. Andra kommer må bättre vilket tillslut kommer bara märkas på allt och alla.


ledig dag

Datum: 2011-07-06 Tid: 13:41:18

I förrgår kröp en ohyggligt hemskt fökyldning på mig. Gårdagen innebar snorande och en otroligt oskeslös dag på liseberg av alla ställen. Ja, vi hade det jättetrevligt men att vandra runt med en fökyldning som hette duga var inte det bästa jag gjort kanske. Så gårdagens beslut att vara ute dagen lång i regn och sånt resulterade till feber och en ännu hårdare förkyldning. Hade planerat en mysdag med lillebror vid havet och att j skulle komma en stund menmen idag blev det inte så. Det blir att ligga hemma och försöka bli bättre. Jobbet blev inställt imorgon med. Synd men så är det. Ni får ursäkta att jag inte skrivit på en stund men det är mycket att göra och saker och ting måste prioriteras.
ATM ser lillebror på Nickelodeon och jag sitter här och bloggar en kortis. Mår verkligen inte bra så nu går jag. Hahah. puss på er mina goa.

bild på mig & min vackra vän j.


Utkast: Juli 2, 2011

Datum: 2011-07-02 Tid: 18:41:09
Efter få dagar hemma och mestadels av denna veckan spederandes i allt annat än hemma. Sena nätter och otroligt många promenader och allt vad motion heter har ännu en gång överstigit mitt annars dagliga vanliga rörelsemönster. Räknade ihop att en dag gick jag och en vän nästan två mil. Det är inte illa skall jag säga er. Med många nätter spenderade påbortplan och nätter som gick ut på att prata om allt och ingenting, om kärleken som kommer och går, framtiden som skrämmer och allt annat där emellan. Det är härligt att bara kunna ringa några vänner och en hel drös med folk träffas och bara njuter av sommaren. Både mina goa killar och mina fantastiska tjejer, med dem vid min sida så kan jag nog inte falla igen. Det är så underbart att ha sånna som dem. Wow, vad jag är lyckligt lottad. Nog pratat om mina äventyr. Jag tänkte bara säga att jag tar det lite lugnt med bloggandet nu ett tag. Jag vet att det inte kommer bli så mycket tid till skrivande nu är jag skall jobba uppe i Hamburgsund och allt, att jobba från 10-18 gör inte att det känns som att fritiden och kreativt skrivande är ett faktum.  Nä, det blir vad man säger en liten ynka bloggpaus. För när jag väl är ledig så tänker jag väl inte sitta inne och spendera minuter inne när jag kan spendera dem i (förhoppningsvist) solskenet?! Varje vaken och ledig minut tänker jag vara i solen! Underbara sommar. Och inte ville ni heller läsa om hur många skopor glass jag tappat i golvet varje dag? Eller hur många glass rån jag gör sönder eller om jag häller för mycket kaffe och det skvalpar över på kunden? Nej, det är därför en liten bloggpaus känns passande. Men vem vet, jag kanske ändrar mig och skriver om mina jobb dagar ändå? Noboooody knooooows it! Nu skall jag bege mig mot kode för att ta tåget. PUUSS