Detta gjorde min dag

Datum: 2012-08-29 Tid: 19:50:14
 

Så det kom att bli

Datum: 2012-08-28 Tid: 16:14:32
Jag har i det senaste tänkt på hur saker och ting bara blev, hur saker och ting förändrades.
 
När jag gått mitt första år i skolan på Vikingaskolan i Kungälv ville mamma och pappa att jag skulle byta skola. Destinationen?  Nylöse Kristna Skola i Gamlestan. Året på Vikinga var barnalycka ut i fingertopparna. Jag gick i en klass med 19 killar, jag som den enda tjejen. Det gick en tjej i min parallell-klass men annars levde jag livet som sjörövardrottning bland alla mina pirater till killkompisar. Jag som var en duktig, skötsam och lydig flicka kom nu hem efter skolan och killarna i min klass hade brutalt lärt mig att slåss. Hemma blev mamma orolig och undrade väl vart i hela världen det skulle bli av mig.  Fast jag var fortfarande skötsam och duktig och jag fick visa många av killarna hur man skrev både bokstaven K och S åt rätt håll. Mådde helt enkelt jättebra.
 
Sen så till skolbytet. Nylöse. Vi bodde fortfarande kvar i Kungälv och pappa som jobbade i Göteborg skulle varje dag lämna och hämta oss från skolan. Pendlandet blev ett faktum. Allt blev nytt och förändrat. Många av mamma och pappas kompisar i den kyrka de då gick i hade satt sina jämngamla barn som mig och Linnéa på Nylöse likaså. Det var liksom som att det var bäst så. Många av de barnen hade vi umgåtts med som små.  Allt gick bra. Hamnade i en fin klass och hade många kompisar. Bytte bästisar som somliga andra byter skor men hade bra år där. Det var när det började knaka i fogarna hemma som det blev svårt. Skolan låg långt bort. Klasskompisarna bodde utspritt runt om i Göteborg och när självinsikten kom, kom också oron. Skolan var inte en lika trygg plats längre. Det blev ansträngt. Alltihop. Eftersom jag nu kom att bli "skilsmässo-barn" hade jag en stämpel på mig. Tyävrr var det så. Jag vet inte om det bygger på min egen känsla eller om det var så andra tyckte/kände. I en kristen tillvaro är skilsmässa en synd. Det blev inte bara mamma och pappas tyngd. Det blev också min och min systers. Tyngden jag kände låg och skavde i bröstet och känslan av malplacering fanns där hela tiden. Gick och pratade med både skolsystern och kuratorn men att alla kände mina föräldrar gjorde allt så mycket svårare. Mina vänner lyssnade såklart på mig. Men ingen av de kunde riktigt förstå. Alla hade ju en hel familj? En tolvårings logik. Det var det som nog gjorde att vi gled ifrån varandra på det viset mitt sjätte år i skolan på Nylöse.  Vi pratade om att jag skulle gå kvar i den Kristna skolan även på högstadiet för min del. Min syster skulle börja på gymnasiet och då kom förändringen av sig själv på något sätt, men ändå på samma sätt så medvetet. Eftersom allt förändrades för mig kunde jag inte leva kvar i något gammalt. 
 
I sjuan började jag på Ytterbyskolan och spenderade mina tre glada högstadieår där. Det utvecklade mig mycket mer än den Kristna skolan gjort på de sex föregående år. Jag hittade mig själv där. Kom en bit på vägen.  Talade och träffade sällan de vänner jag hade på den kristna skolan. Jag kom att bli någonannan. Något mer utvecklat. Jag gjorde nog mycket av det, lämnade medvetet det gamla för att det var viktigt för mig. Jag behövde göra det för min egen skull. Och om jag inte skulle gjort det, skulle jag ju inte varit där jag är idag.
 
Nu är de vänner som jag hade på den kristna skolan också någon annanstans i världen. Många av de är fortfarande duktiga och skötsamma, går i kyrkan och gör nog det som deras föräldrar förväntade sig av de. Många av de är engagerade inom musik och lovsång, ungdomsledare inom olika kyrkor i komunen och reser på missionsresor. Det som våra lärare säkert önskade att vi alla skulle göra en dag. Det som många av deras nu stolta föräldrar såg framför sig. Jag gick aldrig den vägen som många andra jag kände. Jag gick min väg. Fortfarande med lärdomen och moralen kvar från det jag blev lärd i den Kristna skolan. Jag har fortfarande kvar all den kunskap som tagit mig vidare i livet. Det har varit mycket som jag tagit med mig.  Har fortfarande vetskapen om att jag det finns något större ovanför oss.  Men jag tror att den vägen som många av mina högt värdefulla vänner valde, inte skulle göra mig gott. För jag lever otroligt lycklig nu. Lever mitt liv till fullo. För jag har valt min väg. 
 
 
 
 

Let's smile to the world

Datum: 2012-08-27 Tid: 20:53:08
 
Dagen har varit perfekt. Vaknade upp sent, åt en riktigt god och nyttig frukost och drack massa kaffe. Såg en film och gick på en långpromenad efter det. Så skönt att rensa tankarna lite. Så välbehövligt. Efter det, satte mig och läste i solen. Tillslut blev det så varmt att bikinin åkte på. Så mycket har jag inte njutit av solen på många veckor. Vilken härlig ledig dag. En perfekt dag. Ni vet en sådan där dag man inte vill byta bort mot någon annan dag i världen. Imorgon ser jag fram emot att spendera kvällen med goa pojkarna. Mina tre pojkkompisar och jag skall sätta oss på en uteservering och bara tjöta, dricka något skall vi med göra. Lite sensommarmys sådär. 
 
Hejdå Kompisar!

Livet är en fest, - dansa!

Datum: 2012-08-26 Tid: 23:25:30
Äntligen Hemma! Denna gången längre än ett fåtal dagar åt gången. Antagligen ca en hel vecka om jag har tur. Jag älskar verkligen mitt jobb, men det här ju ändå hemma. Så denna veckan skall jag spendera med att träffa vänner som jag inte träffat på väldigt länge, dricka massa latte och fika med alla mina favoriter, shoppa och för att inte glömma städa/rensa/sortera allt som varit i oordning denna sommaren, jag lovar jag har bott i väskor. Ena veckan där och andra veckan där. Känns som att hela mitt liv är i oordning nu. Och det skall jag göra något åt redan imorgon, det förstås efter att jag sovit bort halva dagen och sett på söta smöriga och töntiga filmer, just bara för den anledningen för att jag kan. Skall äta popcorn till frukost allt det där. Just för att  jag inte gjort det på evigheter. Man måste unna sig saker och ting i livet. Annars blir varje dag till en helt vanlig vardag? Livet är en fest och livet skall spenderas med alla ens favoriter, att dansa på bord tills benen inte bär, kramas, äta helt sjukt god mat, skratta högt och mycket , sjunga på töntiga sånger och ha roligt, ja allra viktigast är det att ha roligt. Det mina vänner är en bra fest. Så mina vänner, borde livet se ut. 
 
Nu skall jag fortsätta se på film och sedan gå och lägga mig typ ungefär när jag vill. Lever farligt nu känner jag!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24 bra timmar

Datum: 2012-08-23 Tid: 23:13:06
Detta har jag gjort de senaste 24 timmarna:
 
- Lyssnat på album efter album med Mat Kearney, tror bestämt att jag skall kidnappa hans röst och stänga in den i en glasburk så jag kan lyssna på den dagar i sträck. 
 
- Druckit alldeles för många koppar kaffe= hyper
 
- Simmat 1 kilometer på Oasen med Jennifer (Vilka har vi blivit egentligen? Vi börjar bli... nyttiga typ?)
 
- Varit ännu mer överraskande nyttig och åt sallad efter simmningen. Det går bara utför det här!?
 
- Haft gratiskonsert i Jennifers bil genom hela Kungälv. Inlevelsefullt och högt.
 
- Sökt 4 jobb runt om i Göteborg. Hej, alla ni som vill anställa mig, jag kan baka och laga mat. Tänk på det nästa gång ni är hungriga. Mvh Jobbsökande
 
- Bestämt mig för vilket program och var jag vill läsa nästa år. Beslutsångesten är inte nådig skall jag säga.
 
- Ser nu världens finaste film = Ps. I Love You. Kan nog vara den smörigaste, sötaste, gosigaste filmen på denna planeten. Skall gå och dö söthetsdöden nu. 
 
 
 
 
 
 

Mesurable amount of heartbreak?

Datum: 2012-08-22 Tid: 23:22:07
 

The amount of heartbreak seems to be measured by the times you heard someone said goodbye
The  amount of heartbrek seems to be measured by the times you once loved 
The amount  of heartbeak seems to be measured by the times you forgave and never forgot
The heartbreak itself can not be measured by these things
Because there is no definition of how big amount of heartbreak you have been through
There is though, a definition and a countable amount of strength you can find in youself when you once again dare and learn to love once again. 
Mesurable is the strength you find to carry on.
 
 
(Ellinor Bergström 2012-08-22)
 
 
 
 

Saker som verkar vara populära nu

Datum: 2012-08-20 Tid: 01:53:33
1. Förlova sig. Den senaste månaden vet jag 4 par som har förlovat sig. Är Augusti en sån där månad när alla är superdupergulle kära och det är sommar och allt det där. Ah, så mycket sommar det kan bli i Sverige en augusti som denna. Men grattis till alla er. Och ni som typ är 14 och nyss "förlovat er" och varit i hop i tre månader (som jag förresten unfriendade nyss), ni förstör innebörden av "förlovning" för de som varit ihop i kanske 4 år och som verkligen menar allvar med det. Alltså, förlovning innebär att man lovar varandra att man en dag skall gifta sig. Det kära fjortonåringar är en karamell ni inte tagit er tid att suga på än va?
 
2. "Utbilda" sig till bartender. Folk åker utomlands, ungefär 2-3 veckor, till Kreta/Kos/Alanya eller Sunny Beach och där ser de sin egen framtid uppenbara sig. Självklart, skall jag bli bartender?!!!!!!!  Det är ju mitt livskall. Så är de där nere och spenderar timmar med att sola/bada/supa/ligga runt och festa järnet och sen är det ju lektionerna också, i hur en drink skall blandas rätt och med vilka ingredienser och antal mililiter och alla 8429511553 olika spritsorter, hur man krossar is på bästa sätt osv. osv . osv. Listan kan göras oändlig. Jag har frågat mig själv en sak. Hur orkar de/klarar de av att få in allt detta i huvudet efter allt festande? Jag menar,  om de är utbildade bartenders med diplom efter denna resa/kurs, hur många är det egentligen som verkligen kommer ihåg hur den där avancerade drinken skulle blandas efter att druckit ungefär 100gånger så mycket alkohol kvällen innan jämfört med drinken de nu skall försöka blanda? Jag erkänner, jag skulle verkligen inte klara det där. Så klapp på axeln till er som verkligen får det där diplomet. Starkt gjort.
 
3. Att säga YOLO. Ja, vi lever bara en gång. Nej, inget har förändrats sedan tidernas begynnelse. Nej, du som trodde att man lever fler gånger trodde fel. Nej, bara för att du säger YOLO är du inte cool. Ja, man kan lika gärna säga capre diem för att det in princip betyder samma sak (eller CD om det känns bättre att använda varje första bokstav i vart ord). Nej, YANC = you are not cool.
 
 

Potatis är nyttigt

Datum: 2012-08-16 Tid: 16:14:25
Ni vet man har olika perioder i sitt liv när man är riktigt sugen på olika saker. Många är ofta sugna på chocklad och allt annat sånt... En tid hade jag cravings på knäckebröd, sen nästa gång gröna äpplen och andra gånger (mer än ofta) saltlakrits och pommesfrites men har övergått till något ännu konstigare. Potatis. Färskpotatis. Folk gör allt de kan för att undvika kolhydrater och jag gör allt för att få i mig så mycket kolhydrater så möjligt och kokar mig mitt på dagen lite potatis och på med lite smör och salt och peppar på. Sjukt gott. verkligen Men det är ju ändå många som säger att kolhydrater är jättenyttigt i rätt mängder och andra säger att det är det  värsta som finns. Jag är förvirrad. Men jag bryr mig inte faktiskt. Så skönt att inte behöva bry sig. Väldigt skönt faktiskt. Nu skall jag sätta mig ute på altanen och läsa i solen. 

Systrarna Bergström säger hej

Datum: 2012-08-16 Tid: 10:42:50
 
 
 
 
 
 

Happiness is easy to find when you smile

Datum: 2012-08-14 Tid: 20:56:36
Två dagar med ledighet har passerat allt för fort. Dagarna som gått har jag prioriterat mina vänner för en gång skull. Jag har inte hunnit med alla, om jag skulle gjort det skulle jag vara övermänsklig och det är det sista jag är. Men Måndagen hade jag turen att spendera med Jennifer, Linda, Malin och Linnéa. För att fira både min och Malins födelsedag så drog vi oss till stan och satte oss på en uteservering, lite tapas och några glas vin på det och för att inte nämna min födelsedagspresent (HAHA). Mina tjejer är så störda, så härliga och precis så bra som alltid. Vi bestämde oss senare för att åka ut till Kärna, dans och ännu mera vin och kvällen kändes helt enkelt komplett. Och idag har jag varit i Göteborg, vid fem tog jag tåget mot mamma. Sitter och kollar igenom detta årets sommarbilder och tänker hur otroligt fort den där sommaren flugit förbi. Det har gått i 110 verkligen. Men det tackar vi och bockar för ändå. Har njutit ändå! Till fullo.
 
 
 
Början av sommaren
 
 
 
 
 

Whatever they do

Datum: 2012-08-13 Tid: 00:53:04
 
Ibland säger en sång mer än de bokstäverna jag skriver.
 

Lugn, lycka och lite lejonkungen

Datum: 2012-08-12 Tid: 21:55:15
Lugnet som lägger sig när man anländer innanför dörren hemma är obeskrivligt. Efter en helt otrolig födelsedagsmiddag i stan på en jättemysig resaurang med min kära familj. De kom och hämtade mig på jobbet idag vid fyratiden och åt glass hos mig och vi begav oss sedan till "hemligt ställe", mot Göteborg visade det sig vara. Efter både huvudrätt och efterrätt kände jag att jag nog hade ätit för ett helt år. Fick lite födelsedagspresenter med, en dag för sent men så blir det när man har skilda föräldrar och bor på olika ställen. Fick finfina nya berlocker till mitt Pandorasmycke, fyra stycken för att vara exakt. Pengar fick jag med, välbehövligt såhär innan lönen. Imorgon väntar det middag med tjejerna. Ett par glas vin och firande av min och Malins födelsesdag. Imorgon skall jag sova ut. Länge. Unna mig den lyxen nu när jag väl är hemma. Och nu? Nu ser jag och lillebror på film, på Lejonkungen. Skall lägga mig och läsa länge sen, det kan man nämligen göra när man har ledigt nästa dag. Lyckan. Pussar

19 år gammal och vet egentligen ingenting alls

Datum: 2012-08-12 Tid: 00:30:35
Jag är 19år gammal och har ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Jag har ingen aning om hur allt kommer arta sig. Jag är 19 år gammal och tror helt enkelt att allt tillslut kommer lösa sig. På ett eller annat sätt. Kanske inte på det sätt jag har trott, men på något sätt. Med hjälp av mina aktiva och medvetna val.
 
Jag har inte bestämt mig. Vissa har redan sina liv förutbestämda  och uppritade och vet tillochmed vilken servis de skall ha framme i vitrinskppet när de flyttar in i den nyinköpta villan som nygifta vid 26 års ålder. De har allt det där framför sig. Men jag kan inte det, vågar nog inte. För efter allt som hänt i mitt liv så vågar jag inte tro och hoppas på det sättet. Jag vet att saker ändras, ibland till det värre. Jag vet att allt inte håller förevigt och att vissa mönster, vissa destruktiva mönster ibland kan vara svåra att bryta.
 
Får en känsla av att om man bestämmer allt, om man ser allt det där framför sig. Då kommer det definitivt inte bli så. Jag tror att man måste se sanningen som den är. Saker händer på vägen. Om vi planerat alldeles för mycket kommer vi bara besvikna på att det händer att vi tillslut nästan slutar leva. För vi hoppas så mycket att saker och ting skall bli som vi planerade och önskade att vi glömmer värna om det som är nu och de människorna vi har kring oss då. Vi kanske är så upptagna att leta efter "den perfekta mannen" eller "det perfekta livet" att man faktiskt en dag vandrar rakt förbi exempelvis den där mannen som är menad att bli perfekt i vårt liv för den tiden av vårt liv. För så är det också, vi kan inte gå runt och tro att det alltid kommer vara på samma sätt med samma männsika, för olika stadier i våra liv är vi behov av olika människor. vare sig det är en partner eller en vän.
 
Jag är 19 år gammal och tror helt och fullt på att livet kommer visa sig från sin bästa sida, Om jag tillåter det. Om jag på vägen gör aktiva val. Om jag blandar förnuft och känsla. Om jag anstänger mig och gör mitt bästa av det jag har, Om jag hela tiden lever med filosofin att förändra det jag kan förändra och påverka det jag kan påverka.
 
 
 
Happiness is when we learn to expect nothing bur appreciate everything

Oh, vilken härlig dag!

Datum: 2012-08-11 Tid: 16:20:26
Solen skiner som den gjort allt för få gånger denna sommaren. Men idag har vi tur. Det är den 11 Augusti år 2012, min 19:onde födelsedag och jag mår gott. Med fin födelsedagsfrukost och sång på sängen och morgonen inte börjat bättre. Fått massa GrattisSMS och fina samtal från vänner och familj och verkligen blivit upvaktad.Mamma köpte laxbakelser på Laxbutiken i Ljungkile igår och innan hon begav sig till jobbet hade vi lite födelsedagslunch. Så här sitter jag nu i soffan och myser med ena lillebrorsan och skall snart ut och sätta mig på altanen och läsa.  Sommarledighet när den är som allra bäst. Nu skall jag fortsätta njuta av min födelsedag och ni får ha det fantastiskt! 
 
 
Lillebror och jag tiiiiiiiiiiidigt nu på morgonen
 
 
 

Sent

Datum: 2012-08-06 Tid: 23:10:25
Skrev nyss ett sjukt bra och för att inte nämna sjukt långt inlägg. Det värsta som kan hända hände. Datorn blev svart och allt det jag skrivit hade gått till spillo.Det värsta som finns hände alltså. Det kan antagligen varje människa som någonsin skrivit något långt och betydelsefullt intyga. Får ta och skriva det en annan dag helt enkelt. För nu är det snart dags för sängen för mig. Blev inte något i Hunnebostrand för min del ikväll, det var tänkt att vi tjejer på jobbet skulle dra och dricka lite drinkar och så men jag kände mig alldeles för trött och kände att jag ville sitta hemma. Se klart alla mysiga Disneyfilmer och äta glass. Skall lägga mig och läsa en bra bok och jag önskar att ni får en fortsatt fin kväll.

PUSS

Dance like there's nobody watching. Love like you never been hurt. Sing like there's nobody listening. And live like thereäs heaven on earth.

Datum: 2012-08-06 Tid: 12:34:34

Måndagen känns inte så jobbig längre

Datum: 2012-08-06 Tid: 11:52:48
Idag tänker jag inte spendera min dag någon annanstans än på min rumpa i soffan. Jag tänker se på några gamla avsnitt av Desperate Housewifes och jag tänker sitta här ofräsch och äta onyttigheter. Precis så tänker jag spendera min dag. Efter jag tröttnat på DH tänker jag se disneyfilmer. Lite Ice Age, Madagascar och Hitta Nemo och sen blir allt bra igen. Idag är jag ledig och varken mor eler Rikard är hemma. Medan jag jobbat hela sommaren (Okej, förutom de tre veckorna jag var i Spanien dådå... Men ändå, nästan hela sommaren)  - så började både mamma och Rikard jobba idag. De bara " Åh, jag måste sätta klockan nu..." Vem har redan jobbat massor och ställt klockan alla de morgnar när ni sovit länge och gottat sönder i solen? Jo, JAG. 
 
Jag är ledig imorgon med och jag får besök av tre fina vänner. De kommer hit vid 14.00 med buss från stan och  förhoppningsvis med lite solsken kan vi sätta oss ute på Hamburgö och ta med oss lite glass för att senare handla lite för kvällen. Blir en superkväll! Om vädret tillåter kanske vi sätter oss på Hjalmars Hamnkrog nere vid hamnen och tar ett glas vin eller liknande. 
 
Mina ---> 
 

Hamburgö levererade lagom gott

Datum: 2012-08-04 Tid: 21:31:51
Igår var en fin dag. Solen stod högt på himlen hela dagen och min lediga dag värderade jag högt. Vi hade massa folk här från stan och firade min systers 22års dag. Efter att ätit massa god mat tog vi oss en tur mot hamburgö och badade och njöt av svensk sommar till max. Min kompis tog lite bilder ute på hambrugö och det är inte på hela gänget, alla 15 men det blev några bilder i allafall. Hemma senare fixade vi i ordning efterätt och satt ute och lekte lekar och spelade sällskapsspel i stugan enda in på småtimmarna. efter ett par koppar kaffe alldeles för sent på kvällen, och en alldeles för bra bok precis innan läggdags gjorde att det blev svårt att sova....
Här kommer iallfall lite bilder från gårdagen!
 
 
 

Det där med att man är sitt vackraste jag när man är osminkad och naturlig

Datum: 2012-08-03 Tid: 13:24:46
Jag sitter fortfarande i en alldeles för stor tisha och mjukisbyxor i soffan och ser på Project Runway. Klockan är 13.00 och mitt hår står åt alla håll och kanter. Det är så det skall vara, precis så faktiskt. Man är inte snygg på morgonen. Punkt. Jag är verkligen den osnyggaste som finns på morgonen. Helt seriös, vem är riktigt snygg på morgonen? Förutom Kenza då... Hon bara bloggar det första hon gör och publicerar en bild på sig själv i sin pojkväns stora gamla t-shirt, helt osminkad och med håret rufsigt men ändå med stora lockar som ser ut som att det fixades till bara några minuter innan bilden togs, som egentligen var gårdagens frisyr. Man bara, Nej min gårdagens frisyr ser inte riiiiiiiiktigt ut så Kenza. Hon är liksom jättesnygg och allt innan klockan ens är 7. Och med den här texten nedanför: "Idag känner jag mig såå sliten och trött, har knappt sovit något alls inatt". Man bara: Åh, tack för att ger mig sånt självförtroende♥. Själv tar jag inte bilder på mig själv innan klockan 12 typ. Av ren princip sak. Jag tror ni skulle tacka mig för det om ni bara visste. Mina ögon på morgonen är helt motsatsen till vad ni brukar se dem, ni vet "smått" svullna och de har inte riktigt återfått sin sanna klarblå/grön/gråa färg. Lite grumliga och inte riktigt med på banan. Min blekhet på morgonen skulle ungefär kunna jämföras med solens intensitet och nästan "vithet"  tidigt på morgonen vid 8 ungefär en klar sommardag. Vilken vacker syn eller hur? Men jag skall bespara er den synen och nu bege mig mot duschen och göra mig fin för dagen. 
 

The ones that put that beautiful smile on your face

Datum: 2012-08-02 Tid: 14:35:32
Det finns olika sorters vänner. För olika tillfällen och för olika stadier i livet. Det finns de som stannar kvar trots motgångar och de som av någon anledning släpper taget. Det är det som kallas livet. Det är så det är. Vänner är något värdefullt som vi måste värna om till det allra yttersta. Jag har vänmner av olika slag. Vissa som jag träffar väldigt sällan, ibland går dert två år mellan gångerna, men när vi väl träffas är allt som förut. Det är en livslång vänskap som bara finns där. Sen finns det de vänner man umgås med och alltid har jätteroligt med, riktigt nära vänner. De som man själv alltid lyssnar på och som man kanske inte alltid kan berätta allt för. De som man umgås med för att man känner skuld  att man inte träffat på länge.Och slutligen de/den vänner/vännen som man ringer till first thing när ångestattackerna tar över, när man hyperventilerar i panik och hjärtat inte får plats längre. De är de vänner som förstår känslor av otillräcklighet och de som torkar tårarna när de rinner våldsamt ner för kinden. De är de vänner som berätta att man är tillräcklig och man faktiskt kan tro på det, den vännen som övertygar att allt faktiskt kommer bli bra.. När det är precis på samma villkor, båda kan gråta hejdlöst och båda kan skratta tills man blir kissenödig. De vänner/ den vän som får en att skratta så våldsamt att man tror man skall dö. Som gör att allt känns bra. Enkelt och okomplicerat. Som bara appropå inget alls ringer och säger hej, och pratar sedan om allt och ingenting i flera timmar. Sånna vänner, det är bra vänner.
 

Rädslor, Replace fear of the unknown with curiosity instead

Datum: 2012-08-02 Tid: 00:34:41
Jag har mycket jag är uppriktigt rädd för. Riktigt rädd. Saker som inte egentligen borde kunnas förklaras med ord, utan bara med känslor. Men jag skall göra mitt bästa. Det finns saker som skrämmer mig med en sådan intensitet att hjärtat bara skaver, allt känns för stort och för litet. Rädslan har övertaget. den liksom på något sätt lyckas ta kontrollen över allt både fysiskt och psykiskt. Känner ni igen er? För mig är kontroll viktigt, livsviktigt. Men när rädlsan tar över finns sällan kontroll, den utelämmnas någonstans på vägen. Vi blir sällan de vill vara utan kontroll. Avsaknad av kontroll gör oss sårbara, små och omtåliga. Allt det vi inte önskar vara. Rädslor finns i så många varianter. Något jag är är riktigt rädd för är åska. Jag vet rent logiskt att det är kall luft som möter varm luft och det uppstår en krock. Jag vet det där, jag är läskunnig och förstår det vetenskapliga. Så varför egentligen?  Jag kan ärligt säga att jag inte har någon förklaring. Men för mig handlar det nog om något jag inte kan ha kontroll över, det är så mycket större än jag själv, mätt i både storlek och decibel. Det är den kraften som finns däri och vad som kommer efter åskan har slagit, blixten. Nätter då åskan mullrar förbi sover jag inget alls. Jag ligger med kudden över huvudet och jag ligger sanningsenligt och gråter. Tysta tårar. Jag vet att det inte är logiskt alls, men det är just så det är med rädslor. Inget är logiskt. Allt är känslomässigt. 
 
Är rädd för mörker. Att bli ensam. För åska. Rädd för att falla och aldrig ta mig upp igen. Rädd för att bli lämnad kvar. Livrädd för att dö. Rädd för att vara otillräcklig. Ibland rädd för konflikt. Rädd för att växa upp och bli stor. Rädd för sjukdom och fetma. Livrädd för att göra misslyckas i livet och inte komma någonvart. För smuts och bakterier. Livrädd för att välja fel och fatta fel beslut. För männsikobyggda stora ting.Är rädd för min egen ångest och rädsla. Rädd för att rädslan skall få övertaget...