Tre år och tusen gånger starkare

Datum: 2012-12-28 Tid: 19:56:05

Åker med bussen förbi ett hus och ett rum som jag besökt så många gånger förut. Den gröna villan. Där trasiga människor blivit ihoplappade. Där brustna hjärtan lagats. Där drömmar fötts och där ångest lindrats. Där glädjen och livslusten återigen lagt sig tillrätta i hjärtan som inte vetat in eller ut.

Där har jag spenderat många timmar, 45 minuters samtal varje vecka de första året, varann vecka det andra året och nästan var tredje vecka det sista året. Där har jag fått hjärtat lagat. Där hittade jag mig själv. I den där stolen. I det rummet.

Varje detalj inne i det där rummet kan jag utan och innan. De gröna spretiga växterna på fönsterbrädan och trafiken som mullrade förbi utanför fönstret. Alla som fortsatte med sina liv där utanför medan jag satt inne i stolen och försökte reda ut mitt eget. Allt var som vanligt utanför fönstret medan jag satt med gråten i halsen och tvingade fram ord som jag inte uttalat förut. Tillät tillslut tårarna rinna fritt, orkade inte kontrollera längre.

Alla gånger jag ställde mig på vågen. Utblottad och sårbar till det allra yttersta. Siffrorna på den lilla displayen var mina fiender. Jag gjorde allt för att förinta och förgöra. Besvikelsen som ilade i hela kroppen när siffror tickade uppåt. Tillfredsställelsen när de tickade neråt. Så förvriden syn på allt jag var. Hatade och avskydde.

Tiden läker inte alla sår, men den ger utrymme och tillåtelse att hitta sig själv. Tiden tillåter en att ändra perspektiv på livet, på sig själv. Jag bestämde mig för att inte påverkas av siffror. Jag bestämde mig för att acceptera siffrorna. Började lära mig att gilla de där siffrorna, vilken storlek de än hade.

I det där rummet i den gröna villan gömde och glömde jag min ångest, den fick stanna där. Jag tänkte inte ta med den hem. Jag tänkte bli den jag ville vara. Från och med då.

I april detta året gick jag ut genom grindarna från den gröna villan och log. Tre år och tusen gånger starkare. Jag var en av de som hade blivit ihoplappad och lagad. Min glädje och livslust hade väckts till liv igen. Jag var precis den jag ville vara.


Lilla julafton

Datum: 2012-12-23 Tid: 18:16:00

Likt alla andra år och för att följa bra traditioner firar vi, jag och storsyster, jul nu såhär dagen innan "julafton" hemma hos mamma. Det är bara den närmaste familjen och vi öppnar lite julklappar och äter en liten light version av julbuffén. En bra "lilla julafton". Imorgon vankas det det hemfärd till Kungälv och julefirande där.

 


Jordens undergång var en dålig fyllegrej bara

Datum: 2012-12-22 Tid: 00:57:48

Nämen, sedärja. Vi överlevde den här gången med. Jag tänkte att om jag ger "världens undergång" tjugo minuter till på att göra sin grej liksom. Men icke. Maya-indianerna var nog fulla eller något när de satt och "bestämde" att deras kalender tog slut då och precis vilket datum världen skulle gå under. Men jag ser hela det här förloppet ungefär såhär: ett gäng maya-indianer satt och tjötade runt sitt stenbord kanske med liiiiiite för mycket att dricka (milt sagt) deras jästa druvdricka hade jäst kanske lite för mycket får jag känslan av, och de sitter och skall planera typ kommande vecka medans ena killen runt bordet plötsligt säger såhär, med lite sluddrigt uttal efter all den "jästa druvdrickan" :

"Vet ni vad grabbar?! Hur roligt skulle det inte vara att typ lura hela världen att när vår almanacka tar slut så går typ världen under? Bara för att liksom. Jag menar, ingen har någonsin gått efter vår almanacka tidsenligt förutom vi Maya-indianer men det skulle verkligen vara roligt, världen skulle säkert tro på det. Alltså fattar ni vad roligt? De skulle vara århundradenas lögn och ALLA skulle leva efter den.

Hans kompisar kring bordet tittar på honom och försöker läsa av om han skojar eller inte men brister sedan ut i ett asgarv och skrattar allihopa så de viker sig och kippar allihopa efter andan. Sedan efter en stund när alla återhämtat sig från skrattanfallet så kommer den ene fullare och mer mentalt dysfyktionellt lagd än den andre på vilken toppenidé det egentligen var. Så ja, de kom tillslut på att det skulle bli The prank of The decade. Och det blev det ju hehe.

Sagt och gjort, och all denna hysterin kring att jorden skulle gå under var just bara som många gånger förut, ett skämt. Så tur att vi överlevde i alla fall. För jag har bestämt mig för att leva till jag är 70 i alla fall. Så då kan ju jorden gå under om den vill.


Shine on you crazy Diamond

Datum: 2012-12-21 Tid: 16:54:30

Steg innanför dörren för bara ett par timmar sedan och har redan hunnit städa hela övervåningen, dammat, dammsugit och moppat alla golven, tagit en ordentlig röj i min garderob och tagit fram kläder inför kommande vecka då det minst sagt blir en del flängande för min del. Som alltid när det är juletid.

Om ni har skilda föräldrar kanske ni känner till detta? Om det var möjligt skulle jag gärna vilja dela mig själv i tre nu i december. Detta året är det rätt lugnt nu jämfört med förr.

Imorgon den 22:e åker jag och storasyster upp till mor vår i Hamburgsund och spenderar några dagar där, det har blivit en liten tradition att ha "lilla julafton" (alltså den 23:e) hemma hos mamma. För att komma till mamma på lilla julafton innebär en stor dos förväntan och en väldans massa mys och för att inte glömma mat.

På självaste julafton vid 11-tiden kör mamma oss mot Stenungsund och därifrån åker vi med farmor för att fira "riktig" jul hemma hos pappa i Kareby. Där kommer farmor, faster, lillebror, Katja, Storasyster och pappa och jag spendera våran härliga julaftonskväll. Självklart skall jag se på Kalle Anka även detta året, jag tänker då sannerligen inte ändra på en tradition. Jag tror inte på att "bojkotta" något bara för att det skett en förändring i detta årets program. Och jag tänker inte diskutera eller ta upp vara sig det är rasistiska eller inte. Det har har jag ingen åsikt eller kommentar om.

25:e skall vi tillbaka till mamma i Hamburgsund där det vankas släktträff med alla mina norska släktingar. I mellandagarna åker vi upp mot Norge och den årliga julbuffén hos min morfars bror och hans familj. Om ni inte hänger med är det okej. Knappt att jag gör det...

Men sedan är det nyår och den skall spendera med mina allra finaste vänner. Vi blir ett bra gäng som kommer fira in det nya året. Det är ett som är säkert i alla fall.

Hoppas ni får en helt fantastisk julledighet. Jag återkommer säkert snart. Kom ihåg att ni är helt och hållet otroliga. Puss käraste vänner.

Såhär glad var jag på jobbet när jag var en timme från min efterlängtade julledighet --->


Julefrid och juletid

Datum: 2012-12-19 Tid: 19:53:29

Nu har min frånvaro här på bloggen varit ordentligt hög den här veckan men nu är jag back on track igen och imorgon eftermiddag står ledigheten runt hörnet och jag är ledig framtill 7:e Januari. Hur perfekt? Då kommer ni säkerligen få fler inlägg och bilder.

Det är julafton om bara några dagar. Den här månaden har bara sprungit iväg i en hastighet på 130km/h. Men påtal om julafton har jag inte alls varit lika duktig med julklappsinköpen detta året som alla andra år. Jag brukar vara ute i god tid, god tid, som kanske i slutet av oktober i vissa fall. Ja, det är lite väl extremt men ändå. Jag letar aldrig febrilt utan om jag hittar något så köper jag det hellre där och då än att vänta med det till de allra sista dagarna som detta året.

Efter min lilla julklappsshopping skall jag fixa lite ätbara julklappar hemma hos en vän. Ni vet hur föräldrar och farföräldrar (okej, inte pappa men mamma och farmor typ) alltid enda sedan man var liten sa att de blev så förskräckligt glada när de fick egengjorda/handgjorda julklappar som man verkligen lagt ner tid och engagemang på? Ah, alltså egentligen är det sånt en mamma och en farmor MÅSTE säga. De är programmerade rent biologiskt att säga och tycka så. Så nu skall mamma och farmor allt få stå sitt kast, nu kommer de få handgjorda julklappar. Precis som förr i tiden när jag var tre och målade en teckning till mamma och farmor och bara: "Här får ni, God jul". Jularna var lite enklare då.

Ni hör säkert från mig senare.
Puss!


Q & A

Datum: 2012-12-07 Tid: 18:27:23

1: The last person you kissed screams they love you, you say...

"Hey, I just met you... And this is akward. So delete my number, just never call me."

 

 

2: Did you get to sleep in today?

Åhnej.

 


3: You never know what you got until you lose it?

Är något som alla människor minst en gång i sitt liv fått erfara på ett eller annat sätt.

 

 

4: Do you have siblings?

1 storasyster + 4 bonusbröder.

 


5: How many kids do you want?

Med mina gener borde jag nog inte skaffa barn...... Men jo, 2 stycken.

 


6: Who was the last person you held hands with?

Lillebror när vi skulle gå till bussen.

 

 

7: Did you stand on your tippy-toes for your last kiss?

Haha, nej.

 


8: Do you think if you died, the last person you kissed would care?

Men himla många frågor det var om "the last person I kissed". Men antagligen.

 

 


9: Last person to talk on the phone?

Jennifer.

 

 

 


11: When’s your birthday?

11:e Augusti, alltså mer än 8 månader kvar till 20. 

 

 


12: Remember the first time you kissed the last person you kissed?

Ja.

 


13: What kind of phone do you have?

En vit iPhone 4s, bästis. ♥

 


14: Are you wearing jeans, shorts, sweatpants, or pajama pants?

Nu mina übersexiga underställsbyxor. Men förut: underställ + jeans + mjukisbyxor över. HATAR ATT FRYSA.

 


15: Are you a different person now than you were 5 years ago?

HAHA, ja sannerligen. Tur är väl det. 

 


16: What were you doing at 4 am?

Lyssnade på julmusik och läste bloggar.

 

 


17: Would you rather write a paper or give a speech?

En uppsats. Så fort jag har en penna i handen så kommer min kreativitet och inspration som en tsunami.

 

 


18: Are you lying to yourself about something?

Absolut. Nästan varje dag. Gör inte alla det? Jag menar det är väl mänskligt. Om inte lögner i så fall förnekelse.

 

 


19: Last night you felt…?

Frusen och lite ensam

 

 


20: What’s something you cannot wait for?

Tills jag kommer så långt i min egen utveckling att jag är helt och fullt nöjd med allt jag gör och är.

 

 


21: Ever told your parents you were going somewhere but when somewhere different?

Ehm, jo jaaaaa... Det har jag ju gjort ett antal gånger. Förlåt mamma och pappa♥, jag kan inte vara änglabarn hela tiden faktiskt.

 

 

22: How many hours of sleep did you get last night?

6 timmar kanske. Håller inte koll på sånt ju?

 

 


23: Are you a morning or night person?

Både och. Mitt humör är inte ihop synkat med klockan, det är kopplat till hur jag mår i allmänhet.

 

 


24: What did you get your last bruise from?

Det har jag verkligen inte aning om. Jag får blåmärken titt som tätt utan att veta varför eller hur. Så jag håller inte räkningen om man säger så.

 

 


25: Do you reply to all of your texts?

Hehe nej, vem gör det? Men jag är ju inte en genomelak människa så jag försöker svara så ofta så möjligt.

 

 


26: Your phone is ringing. It’s the person you fell hardest for. What do you do?

Jag överväger först om jag skall svara eller inte men slutar tönta mig och svarar i telefon och skrattar, ler och har full kontroll över situationen. 'Living well and in true happiness is the best revenge'

 

 


27: Did your last kiss take place in/on a bed?

Nej, det gjorde den inte.

 

 


28: Anyone you would like to get things straight with?

Självklart, jag har säkert många människor jag behöver förlåta för att kunna gå vidare med mitt liv helt och hållet.

 

 


29: How many months until your birthday?

8 månader och 4 dagar. 

 

 


30: Favorite thing to eat with peanut butter?

Till CakePops.

 

 


31: Did you like this past summer?

Absolut, det var en bra sommar. Det var de där 3 veckor på Spanska solkusten som gjorde sommaren magnifik

.

 


32: What were you doing before you got on the computer?

Gick 2,5 km från jobbet i -15 grader. Minst sagt uppfirskande.

 

 


33: Your ex is sitting next to you, with their new partner. What do you do?

Åh, det här scenariot har jag spelat upp i mitt huvud många gånger. Jag skulle självklart vara översocial och jättetrevlig och prata med tjejen jättemycket och fråga hur de träffats osv och sen ironisk och sen bara för att göra det riktigt akward för de knö mig in mellan de. Och sen be de berätta allt om sitt förhållande. HEHE. Jag skulle i alla fall ha sååå roligt!

 

 


34: What is the last thing you said out loud?

När jag bad lillebror torka upp på golvet efter sig efter han duschat.

 

 


35: Your mood summed into one work?

Eh?

 

 

36: Are you doing anything else besides taking this survey?

Jag sitter och kollar på gamla fula och förskräckliga bilder och skrattar högt.

 

 

 

37: What are your initials?

E.B

 


38: Are you a happy person?

Det är jag. Jag har flera gånger varit med om att folk frågar mig, "Jaha, vad glad du är då?!" Då svarar jag alltid att 'Jag har ju verkligen ingenting att vara ledsen för'. Och det är verkligen helt och fullt sant!

 

 

39: Where do you want to live when your older?

Jag vet inte helt specifikt än. Men på ett ställe där jag mår bra och är lycklig. Om det är i norra Norge i ett rött hus med vita knutar eller om det är i någon lägehet mitt i stan vet jag inte. Men jag lovar ni kommer  få reda på det när jag väl bestämt mig.

 

 


40: What did you do yesterday?

Jag inventerade på jobbet och drömde om siffror där på natten. 

 

 


41: What will you be doing tomorrow?

Njuta av helgen. Först på jullunch hos min bonus-mormor och sen gå på jul på Liseberg och sen föra med Becka och company för att sedan dra ut. BRA LÖRDAG!

 

 


42: How late did you stay up last night?

Jag var uppe till 01, vilket jag självklart ångrade när jag vaknade imorse.

 

 


43: Is there anyone you would do anything for?

Mina absolut närmsta vänner och självklart min familj.

 

 


44: Is it hard to make you laugh?

Nej, verkligen inte! Skrattar så mycket och så ofta jag kan.

 

 


45: Do you believe ex’s can be just friends?

Njä, jag tror det går men är väldigt svårt. Då man delat så mycket känslomässigt. Och det är mycket lättaare att gå från kompisar --> pojkvän/flickvän än pojkvän/flickvän --> kompisar. Det tror jag i alla fall.

 

 


46: Do you think any of your exes will eventually want to be with you again?

Det vet jag inte faktiskt. Men jag skulle inte vilja det i så fall då det redan är något jag redan lagt bakom mig och varken har lust eller ork att ta till ytan igen.

 

 


47: Do you wish your ex was dead?

Nej, verkligen inte! Han är en bra och fin männsika.

 

 


48: Have you ever dyed your hair?

Nej, mitt hår är "färgoskuld"

 

 


49: Would ever take back someone that cheated?

Nej, inte ens för alla pengar i världen. Det är det största sveket man kan utsätta sin medmänniska för.

 

 

 

50: Bet you’re missing someone right now?

Ja, det gör jag.

 

 

 

51: How would your parents react if you got a tattoo?

Jag vet faktiskt inte... Antingen skulle de flippa helt och hållet eller så skulle de köra med "The silent treatment" och ba, 'Det är ditt val, din kropp...' Och sen på mig med den där "besvikelseblicken"

 

 


52: If you could move away, no questions asked, where would it be ?

Jag skulle ta mitt pick och pack och flytta till en liten mysig engelsk by. Bara för att.

 

 


53: What would you change about your life right now?

Jag skulle ändrat på mitt sätt att se på mig själv och mitt kontrollbehov gällande mat.

 

 


54: Has anything upset you in the past week?

Ja. 

 

 

 

55: Would you take $40,000 or a brand new car?

Helt klart en helt ny bil. Mycket roligare. Annars skulle jag bara spendera de där $40, 000 på kläder och mat.

 

 

 

56: Ever cried while you were on the phone with someone?

Det har jag. När jag har det riktigt jobbigt ringer jag ofta till Jennifer och hon bara lyssnar på mig och säger alltid rätt saker.

 

 

 

57: Have you ever copied someone elses homework?

Haha, vem har inte?

 

 


58: Are you the type of person who liks to be out or at home?

Jag gillar balansen emellan de båda, there is no place like home medans att vara ute och ränna kan vara det bästa som finns det med.

 

 


59: Do you automatically check your phone when you wake up?

Ja ibland, det är en dålig ovana jag + resten av världens befolkning har.

 

 

 

60: Could you use some sleep right now?

Ja, efter en lång arbetsvecka är jag helt slut!

 

 


61: Are you going to have a baby by the time you’re 18?

Antagligen inte eftersom det änna är liiiiiiiite för sent.

 

 

62: Have you ever slept in the same room with someone you liked?

Ja, det har jag.

 

 


63: Have you ever been looking for something and it was already in your hand?

Story of my freaking life. Busskort, mobil, plånbok. ALLT

 

 


64: Do you get annoyed easily?

Nej, det blir jag väl inte. Det tar en stund. Men de som känner mig väl och vet "vilka knappar de skall trycka på" vet precis hur de skall reta upp mig.

 

 


65: If someone liked you, would you want them to tell you?

JA, jag tror på ärlighet fullt ut och skulle tycka det var bättre om människan sa det till mig om jag nu inte skulle förstått det innan. Kommunikation är nyckeln till allt kära kamrater. Och om jag inte skulle känna likadant skulle jag vara ärlig och säga det.

 

 


66: Do you have a person of the opposite sex that you can tell everything to?

Ja, det har jag. Less drama!!!!!

 

 

 


67: Does anyone call you babe?

Haha, nej tror jag väl inte? 

 

 


68: How many people of the opposite sex do you fully trust?

4 stycken kanske.

 

 


69: What do you prefer, relationship or flirting as much as you like?

I längden, självfallet en relation! Men att flirta och göra litesom man vill har verkligen sin charm det med. En bra balans där skulle jag vilja säga.

 

 70: Is there someone who meant alot to you at one point, and isn’t around anymore?

Ja, det är min allra käraste Änglakusin. Hon blev knappt ett år gammal men har flyttat till himlen nu. Hon var då och är fortfarande en väldigt viktig del av mig.


Jul i vårt hus

Datum: 2012-12-05 Tid: 23:46:57

Nu är det december igen och det är idag 19 dagar kvar till julafton. Som liten var dagarna innan julafton ett enda virrvarr av långtråkig väntan och för att inte glömma FÖRväntan. Nu när jag levt i nitton och ett halvt år vet jag att de där 19 dagarna kommer bara springa förbi. Jag är inte helt säker men det måste ju ha med åldern att göra. Att nu är ett pr endast en nittondel av mitt liv jämförelsevis när jag var fem och ett pr innebar en femtedel av mitt liv... Det måste ju vara så?

Det här året är inget undantag. Det har gått så vansinnigt fort ?! I alla fall, julkänslan har infunnit sig här hemma på murhammarvägen och jag har julpyntat i rummet, köpt ett par julklappar och går i mysiga stickade koftor varje dag till jobbet. Snön ligger vit på marken och alla ljus lyser upp i mörkret, jag äter pepparkakor till frukost bara för att jag kan och dricker glögg mest hela tiden. Ja, kära vänner jul i vårt hus är sannerligen ett uttryck som passar in för stunden.

Ha en bra kväll!


En sådan där perfekt helg

Datum: 2012-12-02 Tid: 14:17:42

Jag har haft en riktigt härlig helg, en helg spenderad hemma hos mamma i Hamburgsund. Mysig, kylig och med julkänsla till max. När man väl kommer hem till mamma då känner man verkligen av julkänslorna och förväntan. Vad vore egentligen julen utan mammas fix och hennes nybakade kakor/bullar/sötsaker/mat?

Som ni ser på femte bilden försökte jag mig på att göra CakePops. De var som sagt första försöket så deras skönhet var inte kanske lika tilldragande som smaken var. För de var så goda verkligen, dock var de så "mäktiga" så jag orkade bara en. Men nu när jag jobbar på tårtdecor får jag så mycket inspiration! Jag har liksom aldrig varit typen som bakat och grejat men nu höll jag på flera timmar. Men nu har jag både motivation och inspiration till allt detta. Tårtdecor har sannerligen gjort mig gott!

Nu skall jag spendera ytterliga några timmar i soffan tittandes på Sex and The city filmen och äta chips. Vilken härlig söndag. Första advent idag med. Vilket innebär att jag senare skall julpynta i mitt rum!

Ha en fin första advent kompisar. Gillar er.