Tre år och tusen gånger starkare

Datum: 2012-12-28 Tid: 19:56:05

Åker med bussen förbi ett hus och ett rum som jag besökt så många gånger förut. Den gröna villan. Där trasiga människor blivit ihoplappade. Där brustna hjärtan lagats. Där drömmar fötts och där ångest lindrats. Där glädjen och livslusten återigen lagt sig tillrätta i hjärtan som inte vetat in eller ut.

Där har jag spenderat många timmar, 45 minuters samtal varje vecka de första året, varann vecka det andra året och nästan var tredje vecka det sista året. Där har jag fått hjärtat lagat. Där hittade jag mig själv. I den där stolen. I det rummet.

Varje detalj inne i det där rummet kan jag utan och innan. De gröna spretiga växterna på fönsterbrädan och trafiken som mullrade förbi utanför fönstret. Alla som fortsatte med sina liv där utanför medan jag satt inne i stolen och försökte reda ut mitt eget. Allt var som vanligt utanför fönstret medan jag satt med gråten i halsen och tvingade fram ord som jag inte uttalat förut. Tillät tillslut tårarna rinna fritt, orkade inte kontrollera längre.

Alla gånger jag ställde mig på vågen. Utblottad och sårbar till det allra yttersta. Siffrorna på den lilla displayen var mina fiender. Jag gjorde allt för att förinta och förgöra. Besvikelsen som ilade i hela kroppen när siffror tickade uppåt. Tillfredsställelsen när de tickade neråt. Så förvriden syn på allt jag var. Hatade och avskydde.

Tiden läker inte alla sår, men den ger utrymme och tillåtelse att hitta sig själv. Tiden tillåter en att ändra perspektiv på livet, på sig själv. Jag bestämde mig för att inte påverkas av siffror. Jag bestämde mig för att acceptera siffrorna. Började lära mig att gilla de där siffrorna, vilken storlek de än hade.

I det där rummet i den gröna villan gömde och glömde jag min ångest, den fick stanna där. Jag tänkte inte ta med den hem. Jag tänkte bli den jag ville vara. Från och med då.

I april detta året gick jag ut genom grindarna från den gröna villan och log. Tre år och tusen gånger starkare. Jag var en av de som hade blivit ihoplappad och lagad. Min glädje och livslust hade väckts till liv igen. Jag var precis den jag ville vara.


Kommentarer
Postat av: Linnea Bergström

Åååå va jag älskar dig är så stolt över dig! <3 du borde få föreläsa för unga tjejer om hur du tog dig igenom och idag står som en övervinnanre! Du är fantastisk och påverkar andra runt dig! Puss <3

2012-12-28 @ 20:20:19
Postat av: Danola

En tuff tid som gav en tuff brud ! Du är fantastisk !

2012-12-28 @ 21:02:54
Postat av: Linnéa

Du är perfekt just precis som du är.
Älskar och saknar dig min fina vän<3

2012-12-29 @ 05:11:43
Postat av: Linnéa

Du är perfekt just precis som du är.
Älskar och saknar dig min fina vän<3

2012-12-29 @ 05:11:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback