Sista Juli

Datum: 2012-07-31 Tid: 23:31:43
Tröttheten har nu smygit sig på och jag skall gå och lägga mig efter jag gjort mig ordning för kvällen, efter en lång dag på jobbet kom jag hem och fann där min syster som är på besök här på västkusten! Trevligt att se henne så här en tisdag. Jag och mamma tog en tripp ut i skogen och gick på kantarelljakt. Och om vi hittade katareller? På den lilla tiden vi var ute, som ungefär var i en tjugo minuter hittade vi 1,5 liter. Så det vankades lite kvällsmatsmys med färskt bröd och kantareller. Imorgon blir en behagligt lång dag på jobbet. Mellan 11-18 imorgon kommer ni hitta mig i Hamburgsund på ett Café/Glassbar vid namn Piper's Huset. I svart tisha och med svart kort förkläde och en mössa på huvudet som heter duga... Ni skall bara veta hur läcker jag är! Nästan så jag vill ha mig själv litegrann. Hela den här veckan blir jag kvar här i Hamburgsund för massa intensivt jobb.
 
Påtal om jobb förrästen, jag sökte ett jobb idag och skickade in mitt CV och personligt brev. Håller verkligen tummarna. Så hoppas ni gör det med, för jobb till hösten vill jag ha/behöver jag i alla fall. Tänker då inte sitta på rumpan hela hösten. Men vi får se med jobbet, det blir så bra som det blir! 
 
Jag hoppas ni har det det fint. Jag är glad att ni finns! 
 
 

Never lose yourself while trying to hold on to someone who doesn't care about losing you

Datum: 2012-07-30 Tid: 00:03:12
Oj, denna helgen har verkligen gått otroligt fort! Det har gått i hundratio och helt plöstligt har helgen susat förbi. Vad intensivt det har varit, vid tio på Fredag morgon var jag iväg mot Göteborg och solen sken högt! Fick besök av min finaste vän och vi satt på en solig altan och satt i solen och myste som bara vi kan. Henne hade jag inte träffat på en hel vecka och jag åkte sedan vidare mot stan för att träffa andra saknade vänner, där vankades det vinmys och tjöt på Charlie's Änglar i stan. Hemma vid midnatt efter en trevlig kväll. Lördag: fira storasysters 22års dag hos farmor med smörgåstårta och paj och sommarmys helt enkelt. På kvällen vidare till Kungälv hos Daniel för att träffa andra bra vänner. I hällregn och åska och med blixtrar kring oss och om oss valde vi verkligen en perfekt dag för grillmys... Bra kväll med dans,dricka och härliga kompisar! Hemma sent på natten vid två och upp vid åtta imorse, Söndag. Så klockan 9 åkte vi hemifrån, jag och pappa och begav oss mot Hamburgsund för att jag skulle jobba 11-18 idag. Gott trött och sliten på jobbet, men trots det gick det väldigt bra och det var riktigt roligt att arbeta idag. Och nu? Nu sitter jag hemma hos mamma, mitt på vardagsrumsgolvet och tänkte snart gå upp och läsa.
 
Fick ett telefonsamtal förut som verkligen fick mig att tänka efter...
 Jag kan inte låta bli att tänka på hur fort saker och ting kan förändras, från en dag till en annan. Från sanning till lögn. Känslor som är helt varandras motsats. Hur kan det vara så, att människan nu för tiden är så duktig på skådespel? Hur orkar vi egentligen med oss själva? Jag vet bara att det jag hörde om förut, de ord som jag hörde i telefonluren, de sades med sådan tyngd, en sådan otillräckligthet och sådan hopplöshet. Ingen människa skall få uppleva svek på så nära håll. Jag vill bara torka de tårar som runnit och krama om länge, riktigt länge och säga att allt kommer bli bra. För det kommer det, kanske inte idag, inte imorgon och inte om ett par månader, men snart, det kommer bli bra. Bättre än det någonsin har varit förut. Tårarna kommer ta slut och det kommer inte hugga till i hjärtat på det viset längre. Det kommer snart bli bra min vän, snart...
 
 

Bra dagar går går fort

Datum: 2012-07-26 Tid: 23:26:21
HEJ!
Nyduschad efter en lång och intensiv dag på jobbet. Jag klarade mig genom dagen efter många koppar kaffe och härliga kollegor. Idag har det varit otroligt varmt, och oj vad kunder vi har haft. Något som är roligt är att jag få ta de flesta kunder som pratar engelska (vilka är alla tyskar, amerikanare, danskar ibland, ryssar och engelsmän) Just för den anledningen att jag tycker det är roligt och att de andra tycker det är lite jobbigt. Att säga alla 36 smaker på engelska är dock en liten utmaning, typ svenska frukter/bär, som hjortron? Vet ni vad det heter på engelska? Cloudberries. Eller flädersorbet? Elderblossom. HEHE. Nu fick ni lära er något nytt idag, kunskap mina vänner, kunskap. 


Nu väntar helg för min del, åker hem imorgon på förmiddagen någongång och stannar hemma♥ till på söndag morgon då pappa kör mig hela vägen till jobbet vid 9-tiden. Blir skönt att ha en helg hemma nu efter mer än en vecka här på kusten. Fick mitt schema idag också, så alla som tycker sig  planerat något med mig under augusti kan ju ändra sina planer, för under hela augusti är jag ledig 5 dagar. Varav alla är utspridda på en dag i taget. Ja, det blir mycket jobb kan jag lova. Men jag skall jobba hårt och tjäna massa pengar. Så ni kan ju kontakta mig någon gång i... September eller så!? Det blir bra ellerhur kompisar?  Men nu skall jag ta det lungt, sitta i soffan, Unna mig lite chips och kolla på någon serie. Det skall jag göra, för det tycker jag att jag är värd. Ha det superbra nu kompisar så hörs vi snart! 
 
bild från midsommar, inga andra bilder just nu men ni får titta på andra fina bilder så länge!
 
 

Soldagar blir till jobbdagar

Datum: 2012-07-26 Tid: 12:29:31
Efter långa dagar fyllda med jobb och allt vad det innebär har denna veckan har bloggen inte blivit alls så prioriterad som den kanske borde. Jag har jobbat tidig morgon till sen kväll och idag jobbar jag 13-21. Jag har det så bra på jobbet och tycker verkligen att det är roligt. Det är så roligt att möta kunder och det är ett mycket positivt arbete. Mycket spring nu i högsäsong och mycket glassskopande och fika-fixande och latte/cappuchino/espresso görande Stressen innebär för mig bara mer och mer adrenalin och jag mår faktiskt konstigt nog bra av det. Dock när solen skiner som högst på himlen så har vi mest att göra. Då man mest bara vill sitta ute och jobba på brännan och ut och bada. Men det är roligt att jobba, jag har det bra, riktigt bra! Nä, nu skall jag åka och jobba. PUSS
 
 

Allt vad denna dagen inneburit

Datum: 2012-07-22 Tid: 20:54:09
De här gångna dagarna har varit långa och jag har jobbat hårt och tror vi nästintill haft rekordförsäljning på PipersHuset denna helgen (=mycket att göra och innerligt mycket spring) När jag kommit hem på kvällen är jag så otroligt trött på min egen röst. Jag tror jag repeterar samma ord och meningar 23957 gånger om dagen. Jag skulle också kunna rabbla alla 36 glassorter vi har i sömnen. Och vart de är placerade i glassdisken. På jobbet städar jag verkligen hela tiden. Men trasan i högsta hugg är jag redo att möta bakterierna. Det är liksom bara så det blivit. Hej, jag heter Ellinor och jag är yrkesskadad. (Ja, jag hoppas ni läser detta, alla som vill anställa mig som städerska eller liknande är i STORT behov av ett jobb!!!!! Mamma och pappa, jag ÄR duktig på att städa,bara att det är roligare och göra det när man tjänar pengar på det. Plus att på jobbet, där säger de att de uppskattar när jag kommer dit och städar och fixar och gör det snyggt HEHE) Ja, om mamma och pappa fick bestämma skulle jag gärna kunna få ta med mig min yrkesskada hem. Men jag lämnar den liksom på jobbet just för att den liksom hör hemma där.

Jag har spenderat denna kvällen i badkaret. Med bubblor, badsalt, peeling och tända ljus har jag fått ha lite egentid. Lite ta-hand-om-Ellinor-tid. Det var skönt, välbehövligt och helt fantastiskt. Nu skall jag äta lite skorpor, dricka lite te och se på dokumentären om Utöya och vad händelsen för precis 1 år sedan gjorde med världen, Sverige, framförallt Norge. Vi tänker på er. Vi saknar med er. Vi gråter med er. Vi sörjer med er. Vi älskar er.

KÄRLEK!

364 dagar

Datum: 2012-07-20 Tid: 15:36:22
Eller 8736 timmar, 524160 minuter eller 31449600 sekunder sedan. Massakern på Utöya och bomben i centrala Oslo. 69 döda. Det här är en text jag skrev för ett halvår sedan när vårat,mitt och Karins projektarbete skulle skrivas. 
 

Spring för livet om det är dig kärt. Spring tills benen inte bär dig. Spring igenom regnet av pistolskott, terror och hat. Spring förbi rädsla, knäppta händer som ber för sitt liv. Spring förbi död och liv. Spring för livet om du ännu inte blivit offer för hatet. Göm dig bakom stenar och berg, i hus och tält, i vatten och på land. Spring tills hjärtat slår hårt i bröstkorgen. Spring tills han är ur sikte. Se dig inte om. Skräcken kanske faller över dig. Men sluta inte springa. Kämpa för att överleva. Kämpa för ditt liv.

Snart kommer du träffa din familj igen, omfamnas i deras villkorslösa kärlek. Hans hat är inte riktat till dig. Hans förbittring och ilska har hamnat så fel. Du, likt många andra var bara i vägen för hans terror. Så fortsätt springa. Ropen på hjälp ljuder högt över ön. Livlösa kroppar i vattnet flyter. Ofullbordad ungdom. Dem bad för sina liv, bad om nåd. Han skonade dem inte, sköt med hagelgevär och pistol. Svärtan och ondskan som finns i hans hjärta har nu nått hans ögon. Han visar ingen nåd min vän. Så spring.

Din sommarlycka förvandlades snabbt till din värsta mardröm. Stanna inte upp, jag vet ju att du har ditt liv så kärt. Fall inte offer för hans ondska. Hans trångsynthet och illvilja fyller luften kring ön. Den där ön, den blir aldrig som den en gång var. Den är krigsdrabbad nu. En plats för terror. En plats för hat. Ön i den norska skärgården. Där ni hade läger. Där ni samlats för att lära, för att uppeleva och för att ni har en framtidstro på människan och era gemensamma åsikter. Hörde du när hans finger tryckte på avtryckaren?

Skrik. Död. Du gömmer dig nu. Vågar knappt andas. Vid strandkanten, under trädverket på en gran. Högra handen för munnen för att han inte skall höra dina andetag när och om han närmar sig den gran du gömmer dig vid. Helt stilla, han får inte se eller höra. Ser dig långsamt kring för att leta efter en flyktväg. Sånt här händer bara på film. Det är inte på riktigt det här. Fortfarande med handen över munnen i rädsla blundar du snabbt i önskan om att vakna upp ur mardrömmen. Allt är ju bara på låtsas. När du öppnar ögonen igen är du kvar vid granen och med dess grenverk som ligger tungt över din kropp. Det var ingen mardröm. Du är kvar i verkligheten. Du kvar i nuet. Om han närmar sig skall du springa tills benen inte bär dig mer. Men du har redan bestämt dig. Du skall leva, du skall inte dö idag. Tänker inte dö idag.

 Din beslutsamhet räddar livet på dig. Viljan att leva och inte falla offer gör att du står här idag. Du var fullt övertygad att du inte skulle dö den dagen. Det var sommarlovet 2011. Det var den 22:e Juli. Nu efteråt kallas den händelsen ”Massakern på Utöya”. Just då, mitt i stundens hetta, då var det bara en mardröm och inget annat. Du var med den dagen. Du var en av dem som sprang, en av dem som gömde sig. Du var en av dem som såg svärtan i hans ögon när du tittade över axeln medan du sprang. Du var en av dem som överlevde. Du är en av dem som lever. Men det fanns andra som dog den dagen. Det finns ungdomar och vuxna som ovärdigt fick dö i utbyte av en mans hat. Dina ord kan inte forma hans namn. Det gör alldeles för ont. För på grund av honom har du förlorat din oskuldsfullhet, du har förlorat dina vänner. Du kan aldrig bli den samme igen. Det var den dagen som inget blev som det en gång var. Den dagen då du sprang. Sprang för att livet var dig kärt. Den dagen sprang du genom regnet av pistolskott, terror och hat.  

 

Tillbakablick: Fem år, Kungälvsposten i knäet och rädslan fanns tydligt och klart där

Datum: 2012-07-19 Tid: 01:58:50
För en stund sedan satte jag mig nere i köket och läste de tidningar som trillat ner i brevlådan de senaste tre veckorna. För att vara med exakt menar jag Kungälvs posten. Vår lokala tidning som varje tisdag och fredag skickas ut till hushållen i kommunen. När jag menar lokal menar jag verkligen det. Ja, precis som många andra små samhällen och mindre "städer". Ja, ni förstår säkert vad jag menar. När jag var liten, ungefär vid den tiden jag lärde mig läsa.  ungefär 5 år gamal läste jag Kungälvs-posten och gjorde precis som pappa gjorde. Ni vet barn gör  sällan som föräldrar säger utan gör som de gör. Men jag minns redan så att jag bläddrade igenom tidningen och ljudade fram de mest framstående orden som senare kom att bli meningar. Det var svårt men det gick med en del kämpande och kisande. Jag bläddrade "kunnigt" och "vant" förbi de tråkiga sidorna om föreningsnytt och annat som en femåring inte finner intressant. 
 
I slutet av tidningen finns familjesidorna jag fastnade alltid för bilderna på de nyfödda barnen och födelsedagsbarnen som hade turen att hamna i tidningen just den veckan. Lite längre ner på sidan fanns dödsannonserna. Jag ljudade mig igenom hela anonnsen och kommer inte ihåg nu om det var en Sven eller en Gunhild, Alfred eller Dagny. Men det stod att denne människa hade avlidit och sörjdes, av familj och vänner. Det stod de anhörigas namn och en dikt längst ner. Jag minns inte vad det stod, men det var vackert och en femårings hjärta berördes. Det var vackert, men så tungt att förstå. Det var svårt att förstå för en blåögd, inte bara rent genetiskt och fysiskt, utan också så oskuldsfull, oförsående  och oförstörd flicka som jag var. Det var för stort att förstå. Att jag skulle försvinna en dag, när jag nyss... börjat finnas. Jag fick liksom ont i hjärtat, det skavde och hade sig och jag hade svårt att förklara det för andra, den där känslan. Den där rädslan, inte bara för att dö utan också för att bli gammal.Tiden gick  och jag blev mer medveten  om mig själv och min egen existens så kom, med den medvetenheten, en insikt om andras existens. Om att den, existensen, inte kunde vara för alltid. Jag bad till mamma och pappa att inte lämna mig, att inte dö ifrån mig och på kvällarna grät jag. Hade riktiga ångestattacker och dödsfruktan. 
 
Den här rädslan har jag haft kvar ända sedan jag var liten. Fortfarande är det jobbigt att veta att de jag älskar en gång skall dö och framför allt att jag själv skall dö. Vetskapen av att just INTE veta. Att bli gammal gör mig ledsen. Jag vill inte bli en börda för någon. Fasar för den dagen om jag blir till en "grönsak". Fånge i min egen kropp. Har läst dussintals med studier och långa diagnoser om demens och alzheimers och andra sjukdomar och jag som trodde att själva vetskapen skulle göra mig trygg och mer "accepterande" till verkligheten blev faktum var bara mer rädd.
 
Nu försöker jag komma över all sån dödsångest. För egentligen det ända som vi VERKLIGEN vet är att vi föds och att vi dör. Vi vet inget där emellan och döden i sig är inte det som är det farliga. Det är det jag försöker övertyga mig själv om iallafall. Notera ordet: Försöker. Jag hoppas att jag en dag lyckas försöka tillräckligt mycket för att sluta vara rädd. Rädd för döden.
 

Jag är hemma igen!

Datum: 2012-07-18 Tid: 23:51:27
Hemma från Torreblanca, Spaniens solkust och hemma i Kareby, Sverige!
 
Jag har anlänt till Kareby och sitter nu i min favoritfotölj och ser på Criminal Minds. Efter att ha packat upp och sorterat nya kläder, smutsiga kläder och rena gamla kläder och lagt in allt i skåpen (jag beundrade även de nya medlemmarna väskor som går direkt i min väsksamling och insåg nyss att  jag inte ens vågar räkna dem...) Men har annars bara  försökt komma till ro. Efter en hel dags resande känner man sig trött och det har  varit en hejdundrandes omställning skall jag säga. Kylan är ju kanske den största kontrasten, så ofattbart kallt, så här sent på kvällen brukade det vara ungefär 30 grader ute och vi satt ute på terrassen och njutit av tillvaron. Men sedan direkt när man stiger av planet så känns det som att allt brunt pigment på kroppen bara trillar av en. Men jag är i alla fall hemma nu och det är skönt. Men nu skall jag byta ut ledighet mot jobb i massor och sommaren kommer fortskrida hur bra som helst. De här 3 veckorna har varit helt ovärderliga och jag har haft det otroligt bra i Torreblanca på Spaniens solkust, skulle inte vilja byta ut de här välbehövliga veckorna mot något i världen! 
 
Kärlek till alla er fantstiska människor. Ni är värdefulla för mig, glöm aldrig det!
 
 

¡Viva la España! I had a great time (17/7-2012)

Datum: 2012-07-17 Tid: 23:12:41
Hej alla nära och kära!
 
Det är nu sista kvällen och imorgon lämnar vi den här fantastiska staden och jag byter ut värme och solsken, bad och semester mot molnig svensk sommar,jobb och fasta rutiner igen. Det är jätteskönt med ledighet och allt men rutiner och sådant är också bra, skönt och inrutat och back on track again. Men som sagt, denna semestern skulle jag inte velat byta ut mot något i världen. Väldigt skönt och de här (nästan) tre veckorna har varit en välsignelse för kropp och själ. Så imorgon vid 11.00 på förmiddagen blir vi hämtade av taxichauffören som skall köra oss mot flygplatsen. Flyget går vid 15.00 och om allt går som det skall skall vi anlända i Sverige runt 19.30. Notera: Om allt går som det skall !!!!! Men nu skall jag städa lite och väskorna står färdigpackade i vardagsrummet och vi är så gott som redo för avfärd. Uppdatering om dagen: Pressat de sista timmarna idag i solen och tog senare tåget mot stora staden för shopping och mys, sista dagen passat vi ju på. 
 
Godnatt nu skall jag sova/städa/njuta in i det sista!

¡Viva la España! Eighteen days (16/7-2012)

Datum: 2012-07-16 Tid: 23:31:36
På 18 dagar har jag hunnit med att:
 
 • Solat
 • Bränt höftbenen, brösten och *trumvirvel* rumpan (?!)
 • Fått myggbett på höger pekfinger (4 stycken för att vara exakt)
 • Ätit maträtter som toppar alla listor
 • Druckit alldeles för mycket Sangria
 • Blivit dränkt i poolen
 • Svalt en onyttigt stor dos kluorvatten
 • Gått upp och ner för det här berget 6340905 gånger (ha lite överseende med siffrorna)
 • Druckit blå drinkar med lite för mycket alkohol i
 • Ätit glass att dö för (Förlåt mig Pipers Glass, men den var fenomenal)
 • Sett på Spanien-Italien matchen live på TV med spanjorer i lyckorus kring mig
 • Spenderat för mycket pengar på väskor, kläder och smycken  (Nähä? Igen?!)
 • Blivit busvisslad på av snygga Spanjorer (I don't mind)
 • Ätit chips varje dag (Ja, det innehåller sälta vilket man behöver i värmen och därför är det OK!!)
 • Drömt helt sjuka drömmar (Jag har varit både gravid och min bästavän hatade mig...)
 • Skrattat 
 • Haft härligt långa samtal med pappa om allt och ingenting
 • Längtat hem något innerligt
 • Lägtat hem något innerligt
 • Längtat hem något innerligt
 • Svettats röven av mig 
 • Läst ut 6 böcker varav 5 var på engelska
 • Blogga
 • Handlat presenter till nära och kära
 • Sett en myrinvasion i vårat kök
 • Börjat skriva igen
 • Haft 3 underbara veckor  här i Spanien Fuiengirola
 
En bild från idag bara, skall ut och sätta mig på terrassen nu. Njuta av den nästsista kvällen här i Spanien. Godnatt och massa kramar till er alla mina favoriter. Ni är guld värda och det skall faktiskt bli skönt att komma hem nu. 
 
 
 

¡Viva la España! Some nights (14/72012)

Datum: 2012-07-15 Tid: 13:26:15
Idag har molnen hopat sig. Solen skyms litegrann men man ser att solens strålar ivrigt letar sig fram. Snart kan jag gå ut och sola igen. Men hittils idag har jag suttit inne, kollat en mysig film och faktiskt njutit av att vara inne ett tag. Läst ut alla böcker jag har köpt och har så nästa projekt är att försöka ladda ner en ljudbok, men det känns lite som ett mission impossible med det här långsamma internetet... Men håll tummarna för mig! Vet faktiskt inte än hur eller var vi skall spendera den här dagen. Men det är sånt som är lite spännande. Vetskapen behövs inte alltid. Hoppas ni har en fin dag och att allt är bra med er.
 
Tänkte dela med mig lite av en favorit just nu. Some Nights av Fun. Superbra låt!
 
 

¡Viva la España! Life is better when you are laughing (14/7-2012)

Datum: 2012-07-14 Tid: 17:34:35
Efter att ha legat ute i solen många timmar tar jag mig en välbehövlig paus. Dagarna rullar på i en behaglig takt med solsken och skratt i massor. Leendena håller sig kvar och ögonen får en helt annan glans här i solskenet. Det är Lördag och jag ser fram emot restrerande dagar här. Vi var igår ute på stan och hade en helkväll där, vid ett ungefär var vi hemma och efter fin middag och efterrätt gick vi långt och  bara njöt av värmen och utelivet som vaknat till liv. En del shopping gör jag mig också skyldig till... Det är sånt man får unna sig, men jag har inte bara handlat till mig själv utan har köpt en del finfina presenter med. Det här med att spendera pengar har märkt är en riktig fallenhet jag har. Är riktigt bra på det och skulle (inte för att skryta vilja utse mig själv till värdig vinnare, första plats förtjänar jag faktiskt)  Hoppas era dagar rullar på fint och att ni njuter av sommarlovet. För det gör sannerligen jag! Bilder från gårdagen --->
 
 
Byggde lite sandslott och sånt påvägen hemmåt. Det går framåt det här.
 
 
 
 
 
 
 

¡Viva la España! The truth is, I don't need anything else but this (11/7-2012)

Datum: 2012-07-11 Tid: 22:32:15
Hej alla kalasgoa människor!
 
Som ni säkert förstår lever jag gott här borta. Behöver jag ens berätta det överhuvudtaget? 3 veckor här är nog helt perfekt, man har tid och lugn att bara slappna av. Vi kan ena dagen bara ligga vid poolen från morgon till kväll och nästa varvar vi med att hitta på äventyr och gå på långa shopping-sprees och bara njuta av tillvaron. Och solen, man behöver inte ligga ute hela dagen varje dag bara för att jobba på brännan, under tre veckors tid kommer solen hitta sig till pigmentet vilket fall som helst. Det är sådär behagligt. Jag har köpt nya böcker och ligger och läser dagarna till ända och mår helt enkelt bra. Igår var jag och pappa på låååång shoppingdag och spenderade nästan 6 timmar i att gå i butiker och handla och handla och handla lite till. Självklart plockade jag på mig massvis med kläder och smycken och väskor annat roligt. Påsarna vägde tungt i händerna med solen högt på himlen. Med värme kommer trötthet och inte heller dagen kom jag undan mattheten väl hemma. Idag är våra vänner här och vi spenderar hela dagen och kvällen med dem här i huset. De åker på fredag och vi får ju passa på att umgås med dem. Hoppas allt är bra med er och kom ihåg att jag faktiskt saknar er nu. Men det går fort, jag är snart hemma igen.
 
 
Vill ge er lite bilder att titta på så länge. Enjoy!
 
 
 
 
 

¡Viva la España! Storasyster och lillebror säger hej (8/7-2012)

Datum: 2012-07-08 Tid: 19:04:31

¡Viva la España! Just words (7/7-12)

Datum: 2012-07-07 Tid: 16:57:32
 
Överallt finns det förhoppning om förbättring och förändring. 
Bra. Bättre. Bäst.
Vi jagar fullkomlighet till det allra yttersta. 
Destruktivt beteende som vi sett det förut.
Välbekant.
Jakten efter lyckan har snarare blivit en jakt på något annat, 
Andras bekräftelse och gillande.
Vi söker andra tillåtelse, deras jakande och deras tillåtande blickar.
Sanningen finner vi hellre i andras dömande ord än i vårt eget hjärta.
Andras ord och tycke är alltid viktigare, väger tyngre och betyder mer.
Varför är det så?
Överallt vandrar folk kring i sina bubblor och vill inget annat än att uppnå perfektion.
Vi gör allt på vår egen bekostnad.
Finner aldrig den perfektionen och fulländade lyckan.
Den där som vi tror att vi letar efter.
När det ända vi letar efter är oss själva.
Och endast där hittar vi perfektionen i sitt esse.
Perfektion personifierad. 
Sluta leta. 
Perfektion är funnen.
 

¡Viva la España! There is beauty in everything... Kind of (5/7-2012)

Datum: 2012-07-05 Tid: 19:16:18
HEJ!
 
Verkar som att hela blogg.se-servern har legat nere idag. Har inte kunnat blogga eller överhuvudtaget kunnat gå in på min egen blogg. Men jag är sannerligen inte här i Malaga för att blogga. Även om jag är en hängiven författare till bloggen så lever jag inte för den som många andra gör. Jag vet att ni förstår! Jag har också nu tagit bort allt vad lösen heter som ni säkert fattade. Verkar ha krånglat för många?! Varför vet jag verkligen inte. Men jag tänker om jag inte lägger upp som en "påminnelse" och länk på vårat kära Facebook så kan bloggen fortfarande kännas privat. För inte vill jag sitta och skriva blogg om jag inte har läsare ALLa heller?! Nej, jag tror på en bra balans där faktiskt.
 
Idag har jag bara legat och läst hela dagen. Har en jättebra engelsk bok som jag bara har några sidor kvar på. Sen har jag inte fler böcker med mig. Två börcker på ungefär 400 sidor styck på ett par dagar. Ni fattar vilken knivig situation jag sitter i va? Och jag som knappt gör annat än ligger och läser på semestern får då lite abstinens. MÅSTE LÄSA annars blir jag som tokig. Så imorgon vankas det inhandling av 3 engelska böcker, några bikinis och mängder av sololja och sminkprodukter. Våra vänner är även här idag och vi har det verkligen jättebra. Just nu känner jag bara hur jag börjar få solexem som attan. Visste ni förresten att man kan bränna sig på höftbenen? DET visste ni men det vet  ni nu och jag kan ju passa på att informera att just det har jag gjort. Härligt Ellinor, riktigt bra gjort...
 
Kära vänner (Ja, jag försöker fortfarande övertyga mig själv att jag har "vänner" och att jag har hundratals läsare varje dag. Bevisen motbevisar dock det varje gång jag kollar statestiken på hur många läsare jag har per dag, HAHAH.) Ni som läser om mina dagar och tankar och allt annat här på bloggen. TACK. Gillar er som tusan. Ni förtjänar en stor fet kram! Nu skall jag bege mig ut på terrassen för att äta. Må väl och lev gott så hörs vi snart igen!  (Slänger in en liten charmerande bild på mig som ni kan få njuuuuuuuuta av från typ ett par veckor sedan. För att vara ärlig så orkar jag inte alltid vara seriös här i bloggen. Det skulle vara så otroligt tråkigt och ja, ofta ni vill se bara "bra" bilder på mig? Det vill inte jag göra ialla fall. Here it goes --> Ja, men varsågod. Inget att tacka för!)
 
 
 

¡Viva la España! Find that smile within you (4/7-2012)

Datum: 2012-07-04 Tid: 16:49:37
Det är just såhär jag mår som allra bäst. Imorse vaknade jag tidigt och gick upp till terrassen och satte mig med en kaffekopp och tog med mig blocket ut klockan var lite efter nio och ingen annan i huset hade vaknat. Kände att jag var lite sliten efter gårdagens sena powerwalk uppför berget och alla backar där vi bor. Man märker att man inte är direkt vältränad... Det som brukar ta ungefärligt beräknat en halv timme tog sjutton minuter faktiskt. Väl hemma var jag helt slut, hur trött som helst. Men helt beslutsam att hålla samma fart hela tiden klarade jag det galant. Men tröttheten tog ut sin rätt och efter ett nattdopp i poolen efter den hurtiga promenaden la jag mig för att sova. Åter till dagen. Jag satte mig med bikini på och satte mig på terrassen i solen och skrev lite. På något sätt kom orden så lätt, skrev sida upp och sida ner fylld med ord och meningar som var fyllda av känsla. För en tid har det varit svårt att skriva. Det har gått trögt och det har nästan kvävt mig. Så mycket tankar, så många känslor men att lyckas få ner de på papper eller i ett inlägg på bloggen  har känts omöjligt. Men nu, nu flödar det. Det är skönt. Det känns tryggt och som vanligt igen. Är glad att jag hittat tillbaka litegrann. Idag har det varit nära fyrtio grader här och det har varit nästan svårt att vara ute hela dagen. Senare ikväll väntas shopping och god middag i staden.
Den här bilden är innan vi skulle ut igår. --->
 
 

¡Viva la España! I'm feeling just fine (2/7-2012)

Datum: 2012-07-02 Tid: 23:12:55
Hej alla fina kompisar!  
 
(Har förresten någon av er haft problem med inloggningen? Säg till isåfall och skriv ett meddelande på FB)
 
Jag bloggade inte igår som ni säkert märkte. Hade helt en fantastisk dag med solen som sken högt på himlen och med massa mys vid poolen! Jag som inte alls är fotbollsintresserad upplevde faktiskt något som jag inte alls upplevt förut. Vi var nere vid en helt otroligt fin resturang och åt mat att dö för och drack cider så det stod härliga till, vi väntade sedan in fotbollsmatchen på resturangen (finalmatchen mellan Italien och Spanien). Där satt vi och väldigt mångamånga andra (både spanjorer och folk från alla möjliga kontinenter) och hejade högt på Spanien och såg spänt på när målen bara rullade in. Vilken iver och lycka som spred sig bland spanjorerna när mål gjordes. Det var faktiskt något alldeles särskilt att uppleva måste jag erkänna (Trots avsaknaden på mitt intresse för fotboll) När matchen var slut så var det ett väldans liv på stan sedan. Vi gick ner till havet och doppade fötterna och såg månen gå ner vid Afrikas horisont. Det var OTROLIGT vackert! Från 22.30-01.00 skreks det och tutades och man viftade högt med den spanska fanan. Vilken folkfest och vilka glädjetjut. Det var härligt att se sådan uppståndelse i staden. Jag kan bara tänka mig deras glädje och lycka.
 
Men idag då? Idag har jag legat vid poolen, blivit ordentligt med brun och spenderat tiden med att läsa och bara gottat mig. Vid 13.30 åkte jag och pappa och Christer och handlade i på den stora stormarknaden, och de tär ju så spännande jag går som lyrisk där inne och bara plockar på mig masa härlig frukt och grönsaker, vin och allt möjligt roligt som inte alls går att hitta i lillalilla Sverige. Annars har dagen spenderats med våra vänner som kom och hälsade på som också är här. Vi har badatoch solat och vi har ätit gott och bara haft det helt enkelt jättebra. Nu dock har jag bränt mig lite... På fötterna av alla ställen och för att inte tilägga bröstet. Att jag aldrig lär mig. Det är inte bra att sola topless. Det är inte det. Dumma lilla flicka. Ack Ack. Nu har våra vänner gått och jag sitter här och försöker återge för er hur mina dagar ser ut eller hur bra jag har det. Det är liksom ändå svårt, ni ser inte liksom allt det fina jag ser. Och jag är rädd att jag blir tjatig och allt och det är det sista jag vill bli. Nä, nu skall ni få se lite bilder från gårdagen och idag! 
 
 
 
Puss mina små smultron HEHE