The time it took, the pain it cost, but it was worth every single moment of it

Datum: 2012-05-31 Tid: 22:47:05
Idag är en bra dag, idag är en dag fylld av lättnad. Idag var dagen som jag fick reda på alla mina betyg, idag var dagen jag gjorde klart den ALLRA absolut ALLRA SISTA uppiften för gymnasiet. Och jag är otroligt glad. För jag har fixat det här, jag har tagit mig igenom gymnasiet. Med bravur. Det är endast en vecka kvar till studenten och jag är ledig från och med imorgon och fram till studenten den sjunde. Åter till betygen, Idag fick jag reda på några betyg. MVG i Svenska, VG i Mediakommunikation, VG i Geografi, MVG i Projektarbetet! Detta var ändå bara ett urplock. Jag är verkligen glad. I det sista har har verkligen försökt ta tag i det sista. Jobbat hårt för att komma där jag är idag. Och nu, nu då? Nu gäller ledighet tilld den sjunde juni. För då är det min dag. Då skall jag fira som aldrig förr, så skall jag skrika mig hes, då skall jag dricka champange och hoppa av lycka och glädje. Kommer bli en helt otroligt dag!!!! Ha en helt otroligt bra dag och en bra vecka. Vi hörs snart igen kompisar!

Nu andas vi och lever för sommaren igen

Datum: 2012-05-23 Tid: 13:43:08
Solens strålar har upplyst Sverige flera dagar i sträck nu. Göteborgarna ler och går barbenta på stan. äntligen ler de sådär innerligt och somrigt igen. Jag har varit allt för trött på gråmulet, på trötthet och på blickar som riktats ner i marken i skydd från regn och rusk och andras dömande blickar. Lyckan har återigen fyllt de trötta och förr gråa dagarna. Sommaren är här nu och vi har längtat hit, till sommarlyckan. Vintern var lång, vi med frusna hjärtan trodde aldrig att de skulle tinas upp igen. Vi trodde att vintern skulle vara flera evigheter till. Men solens strålar tinade upp allt kallt och fruset. Till och med våra hjärtan. Solen piggar upp varje människa, varje pigment på var kropp. Nu vaknar sommarpigmentet till och till vita sommarklänningar hör bruna ben till. Väskan på axeln väger tungt, tyngden av kunskap. Snart är det slut. Snart sjunger vi om studentens lyckliga dagar och hoppar oss trötta på flaket som skall ta oss mot friheten. Som skall ta oss mot framtiden. Ingen var eller hur allt det här skall sluta. Alla vet bara att de måste komma bort, välja sin egen väg. Finna lyckan i livets små ting. Alla vill vi olika. Det är så det skall vara. Solens strålar har lyst upp varje hjärta, flera dagar i sträck nu. Nu mår vi bra igen. Nu upplever vi sommaren och lyckan från sin bästa sida igen.

10 saker som du verkligen inte visste om mig

Datum: 2012-05-18 Tid: 22:28:40
Alla har vi egenheter och personliga drag som gör oss till just dem vi är. Alla är olika och det är sannerligen tur det. Så förut när jag och mamma satt och pratade så fick jag lite inspration till detta inlägg. Då vi bor i ett ganska gammalt lantligt hus som nästan är 100 år gammalt så sitter det flugor lite här och var och plötsligt sätter det sig en fluga på en liten fluga på kanten på min tekopp. Så fick jag en plötslig flashback. Jag är sex år gammal och jag och min familj bor i en ganska stor lägenhet i kungälv och mamma och pappa är och handlar om jag tillåts vara hemma själv en hel timme. Det var sommar och en fluga sätter sig på min arm och jag döper honom till Oskar. Jag berättar för pappa när han kommer hem att jag har fått en flugkompis och han heter Oskar. Pappa skrattar åt min barnafantasin och klappar mig på kinden. Oskar flög iväg och senare försökte jag försökte frentetiskt skilja ut vem han var bland de andra sommarflugorna. Haha, det misslyckades ganska stort. Han var ganska svår att hitta efter det skall jag erkänna. Ja, en av många saker ni inte visste om mig. Saker som jag nog antagligen aldrig berättat för någon tidigare. Så nu får ni alltså äran att läsa om 'Saker ni inte visste om mig'.
  1. Jag bär min mammas förlovningsring som hon bar när hon förlovade sig med min pappa, ingraverat står min pappas namn och deras förlovningsdatum 19/6-88.

  2. Jag lider av tvångstankar och har väldigt konstiga saker för mig när det gäller just mat. Jag måste alltid lämna något på tallriken. Helst när det gäller mackor och saker jag hållt i min hand. Men också att jag måste lägga maten riktigt fint och uppdelat i var sak för sig på tallriken innan jag äter den. Ah, men sån är jag liksom och det kan jag inte ändra på än...

  3. Ända sedan jag var skrivkunnig har jag skrivit dikter och sånger och berättelser och har åtaliga mängder med anteckningsböcker fyllda med skrivna ord och meningar.

  4. Jag och min kompis Amanda skulle när vi var 9 år gamla söka till programmet småstjärnorna där man skulle stå och mima och dansa. Vi skulle framföra lpten SMS med gruppen E.M.M.A (kommer ni ihåg, SMS meeeed varandra, baaaaara duuu ingen annan. Får läääääsa svaret jag skiiickat till diiiiig)

  5. Jag fick MVG i träslöjd i högstadiet efter att ha flörtat mig till det från min manliga typ 50år gamla träslöjdslärare. Med ett galetstort leende på läpparna och en oskyldig uppsyn och med kommentarer som "Har du ny skjorta?" eller "Men Christer, har du gått ner i vikt?" Gjorde att jag iallafall SÅG smart och händig ut på slutbetygspapperet. (Och jag är tjejen som inte kunde spika i en spik utan limmade fast hörnerna på min "låda") Men tack för det Christer ♥

  6. Som liten kunde jag inte slänga iväg rockringen sådär fräckt som alla andra kunde och få tillbaka den igen. Så när vi hade dansuppvisning på min dansskola och självklart skulle ha en rockring som rekvisita och visa upp vår fina dans inför kanske 100 föräldrar och vänner där så kastade jag ju självklart ut rockringen i publikhavet just för anledningen att jag inte kunde få tillbaka den så där knixigt som alla andra kunde. (Förödmjukelse vid 5 års åldern jotack)

  7. Hatade att ta skolkort som yngre för att den förbannade fotografen alltid berättade för mig hur jag skulle le. Så i sjätte klass var jag trött på att alltid få hem dåliga kort med sneda, konstiga och tillgjorda leenden. Så jag sa till fotografen att "Om du sköter kameran så kan jag sköta leenden, för det är ändå inte du som skall ha det här kortet" 

  8. Har helt seriösa tankar att så snart så möjligt att laserbehandla mina ögon så jag slipper linser och glasögon men även plastikoperera brösten till en större kupa.  (Vilket jag tänkt på sen jag var 12 typ

  9. Dricker inte mjölk för att jag tycker det smakar väldigt skumt. Äter inte inälvsmat eller blodmat för att det är skabbigt och man äter bara inte de delarna av djuret.

  10. Har aldrig i hela mitt färgat, slingat eller tonat mitt hår utan har au neutrale hårfärg som sägs vara unik, och om jag skulle klippa av det skulle jag få pengar för det (enligt kunniga frisörkällor)
jag längtar efter sommaren nu...

Söndaglyx

Datum: 2012-05-14 Tid: 00:27:56
Efter att sovit riktigtriktigt länge hade jag inga andra tankar än att hela dagen ligga i soffan och njuta av ledigheten, lugnet men framförallt ensamtiden. Det är nog den tiden på dagen jag värderar högst. Härliga ensamtid när man spenderat flera dagar med folk kring sig och om sig. Jag tyckte att jag var värd massa glass idag, så efter min frukost åt jag lunch/middag/mellanmål. En hel bytta B&J. Lyckan är specifik. Härliga filmer och en del plugg bestod min dag/kväll av. Just nu: Borde sova, borde vara jättetrött och somna på stört men jag ÄR inte trött. Borde sova. Vill inte sova. Gillar liksom inte måndagar. Men veckan kommer gå fort och snart är det ledighet igen.

Forget your past and then forgive yourself

Datum: 2012-05-10 Tid: 22:57:10
Jag är trött och huvudet känns så där tungt som det bara gör efter en vecka i skolan fylld med aktivitet och stress. Gruset i ögonen är påtagligt. Efter en tidig morgon imorse så känner jag att behovet av sömn är ett faktum. Det tråkiga och gråa vädret har väl inte undgått någon? Om man inte var trött innan blir man trött och för att inte nämna ledsen av vädret. Alltså seriöst, fy vad tråkig jag är. Pratar om vädret liksom. Hur svensk får man bli egentligen? Då skall jag prata om något annat istället, att jag nyss skickade ut inbjudan till min student. Alltså studentfesten hos mamma, 3 dagar efter utspringet och studentdagen. Eftersom det är både norskar och svenskar så känner jag på mig att just denna telefonräkningen kommer att bli ganska dyr. Det blir alltså min andra studentskiva, vilken tur att skilda föräldrar ändå. Fast bara ibland. Det här med flängandet börjar bli lite tjatigt nu faktiskt. Har ju trots allt gjort det sen jag var 11 år.

Att ha skilda föräldrar kan vara otroligt jobbigt, men också något som mankan trivas med och somliga har bara vuxit in i det. Acceptera sitt öde liksom. Det är nog många skillsmässobarn däribland jag själv som bara har fått just växa in i det. För det aldrig varit lätt. För mig har livet med skilda föräldrar varit otroligt stormigt. Det har varit år av sorg och många tårar men det har också varit år av lättnad och en viss förståelse. Det har varit år som jag verkligen lärt mig om andra människor men framförallt har jag lärt mig saker om ting om mig själv som jag aldrig trodde jag kunde lära mig.
Jag vet inte, men åren som passerat har bara gjort mig starkare. När jag var 11år gammal visste jag inget annat är det jag levde i just då, vi levde ett helt normalt "2 barnsfamiljs-liv". Men det är nu efterår, när jag både blivit äldre och vuxit som människa som jag reflekterat över situationen. Att när vi hade det riktigt bra, då var det just det, då var det bra. Men när det inte var fullt lika bra längre, när det knakade i fogarna som det så ofta gjorde så var det ett ostadigt familjeförhållande. Både jag och min syster har vuxit upp till så starka individer, inte bara med erfarenheten och upplevelsen av ett "familjetrauma" utan också för allt det fina mina föräldrar har lärt oss. Vi har inte endast blivit en produkt av det det tunga som hänt, vi har även blivit en produkt av all den positiva inverkan de har haft på mitt liv. Men jag vet iallafall nu att jag faktiskt har en annan syn på livet i allmänhet men framförallt på kärlek och åktenskap. Att saker kan hända så otroligt fort, livförändring till det allra yttersta. Men också att det är viktigt att låta saker och ting hända. Att varken tvinga till eller tvinga "av" saker. Om det handlar om känslor eller kärlek eller vad det är. Jag tror att hjärtat är alldeles för ömtåligt för det.
Vi måste bara leva i det vi har nu, och aldrig tvinga fram eller tvinga bort något. Det är så jag tror att vi behöver leva.

Tisdag och balen närmar sig med stormsteg

Datum: 2012-05-08 Tid: 11:41:46
HEJ!

Sitter i skolan och har haft en timmas mattelektion. Och nu slutar jag. Det tar längre tid att åka hit mot stan än att ha själva lektionen. Men ja, jag klagar inte. Det är okej liksom.


Så nu närmar sig balen. Vi har som du förstår lite tidigare än de flesta andra. Det ända som jag hoppas på är att solen kommer skina, i alla fall litegrann bara. Tyvärr verkar det som att regnet skall falla enligt merologerna, men de har ju haft fel förut. Och just på lördag hoppas jag att de har JÄTTEFEL! Förväntansfulla kommer eleverna på ISGY gå runt i korridorerna och tänka på hur de skall ha håret och om klänningen eller kostymen är snygg nog. Ja, alla är vi nog lite förväntansfulla. Det är roligt att någongång i livet kunna klä upp sig riktigt. För bal är inte ofta man har sånna tillställningar. Men det blir nog en kväll att minnas. Min baldejt är min allra käraste vän Paulina. Varför har du ingen pojk att gå med frågar du kanske? Jo, vi har typ jättefå killar på ISGY och de killar som finns har väl varit paxade sedan länge. Nej, nu skall jag gå och äta lite lunch och sedan åka mot Jessica och hälsa på henne. Längesedan jag träffade henne nu! Ni får ha en fantastisk tisdag för det har jag tänkt att ha. PUSS


Fantastiska Fredag

Datum: 2012-05-05 Tid: 20:12:30


Det är inte klokt hur fort veckorna går nuförtiden.
Först är det måndag och sen plötsligt är det fredag igen. Igår var det fredag för er som inte visste det. Fredagar har en tendens att bli väldigt bra faktiskt. Just denna fredagen blev just så bra också. Linnéa fyllde nämligen 18 år och vi tänkte fira henne med hull och hår jag och mina fina tjejer. Så ut i tossemarkerna till Malin där det vankades räkor, nybakat bröd och vitt vin. Senare anlände pojkarna och kvällen fortskred och med många leenden, skratt och för att inte nämna mycket dans och påfyllningar i glasen så kändes kvällen verkligen komplett. Har verkligen tur som hittat så fina vänner. När jag kom hem sent på natten/tidigt på morgonen var jag helt slut, men samtidigt så otroligt glad och nöjd.
Ha det jättebra nu kompisar så hörs vi snart igen. 

Slutprodukten av Projektarbete 2012

Datum: 2012-05-03 Tid: 21:53:33
Jag och Karin Brorson har gjort ett magasin/webtidning som projektarbete. Vi är super nöjda med resultatet och har idag haft våran projektarbetesredovisning. Så otroligt mycket arbete, tid, skratt och massa engagemang har vi lagt ner på detta. Så jag vill faktiskt att du gör mig en tjänst. Kollar in den här länken till bloggen där vi lagt upp tidningen http://tidningenchange.blogg.se/! Kommentera och tyck till men framförallt, LÄS! Så ja, kolla in och jag hoppas du tycker det är lika roligt att läsa tidningen som det var att skriva den. Jag tackar för mig och lyfter hatten för att det ÄNTLIGEN är slut. KÄRLEK


http://tidningenchange.blogg.se/
http://tidningenchange.blogg.se/
http://tidningenchange.blogg.se/
http://tidningenchange.blogg.se/
http://tidningenchange.blogg.se/