Vi skall va' de vill vara hellre nu än efteråt

Datum: 2012-11-23 Tid: 10:15:00
Jag hade som planer att gå upp sent idag, sova längelänge och sedan ta mig en tur till stan och strosa kring där ett par timmar och bara ha det bra. Helt kravlöst och behagligt. Men såhär på min lediga vaknade jag ungefär kvart i åtta och kände mig glad och utvilad. Att solen sken in genom fönstret gjorde det hela bara bättre. Perfekt sätt att vakna såhär en fredag. Senare drar jag nog in mot stan ändå, vi får se hur den här dagen artar sig.
 
Något annat jag vaknade till var ett sms. Ett sms från en vän. Hon hade länkat mig en låt i sms:et och kort och gott skrivit: 'Tänkte på dig min fina vän'. Så enkelt var det och när jag väl gnuggat ur sömnen ur ögonen och satte mig upp på sängen satte jag på låten och lyssnade och tog in vart ord som Joshua Radin tyst och inlevelsefullt sjöng ut genom hörlurarna. I början av låten berättar artisten om vad låten betyder och lite kort om varför han skrev den. Han säger:
 
"When someone is at their rockbottom, that is when true friendship beging. Anybody is able to love you when you are on top, a true friend loves you when you are not.'
 

Det där är sanning. Alltihop. Saker händer i våra liv och under tiden lär vi känna människor. Alla vi möter har på ett eller annat sätt betydelse i våra liv. Vissa för en längre tid och andra en mycket kort. Men det är det som jag vill komma till. Det är faktiskt så att vi kan göra ett aktivt val om vilka människor vi vill "släppa in" i våra liv. Vi har möjligheten att välja vilka människor som vi vill omringa oss med. Det är ett medvetet val vi kan göra. De fyra kanske senaste åren har jag lärt mig en sak om mig själv och mitt liv. Att jag kan välja att vara med människor som bygger upp mig och gör mig till en bättre människa istället för att umgås med de som river ner det jag byggt upp och får mig att må dåligt, i alla skeden i livet.  Och det känns ändå som att jag har kommit en bit på vägen. De människor och framförallt vänner som finns i liv för stunden är de vänner som ännu en gång lärt mig att skratta när det kännts som att skrattet varit frånvarande länge nog. Som suttit och lyssnat i timtal på mina meningslösa monologe om rädslor och stundande ångestattacker och obefintliga "draman" i mitt liv. De är de vännerna som tjatar på en som en mor, som är lika beskyddande som en far och som är lika retsam som ett syskon. Det där är sådana som jag vill omge mig med. Sådana människor som jag kan ge lika mycket till som jag redan får av dem. 
 
Det här med medvetna och aktiva val är sättet jag vill leva på. Det är så jag försöker leva. Men det är ofta svårt. Mycket annat kommer ivägen och iblad känns det nästintill för enkelt den där filosofin. Dumdristigt enkel. Men jag tror på den, tror på enkelhet i just den sanningen. Jag gör dock mitt bästa. Hela tiden varje dag. Jag kommer snart kunna lära mig leva efter den sanningen. Men framtills dess skall jag bara göra mitt bästa för att vara den bästa för mig själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagen den 16 november 2012

Datum: 2012-11-16 Tid: 11:02:27

Det är fredag morgon och jag har äntligen fått sova ut! Hela veckan har jag nämligen jobbat på Tårt-decor men igår, efter 18 fick jag min efterlängtade helg! Jag har jobbat 09.00-18.00 varje dag och har inte känt mig riktigt utvilad på hela veckan. Så nu ligger jag både utvilad, glad och förväntansfull för helgen i Rebeckas lägenhet och har Paulina i soffan lite längre bort. (Rebecka skulle åka till stallet tidigare för att sedan jobba). Så vi har som planer att trascha hennes lägenhet nu när hon är på jobbet. Woooooho party för hela slanten!!!!

Vi spenderade kvällen och natten här och köpte hem pizza, godis, hyrde en film och hade helt enkelt en riktig härlig myskväll. Så nu skall vi äta frukost bestående av pizzan som blev kvar från igår. Nyttigaste frukosten på länge!


Mot Stockholm bär det av

Datum: 2012-11-07 Tid: 07:36:23

Nu är vi på väg mot storstaden!
Klockan 05.54 lämnade vi Göteborg och har nu redan hunnit åka en bit. Vi köpte lite kaffe och frukost på espressohouse för att piggna till och hålla oss vid liv såhär på morgonkvisten. Det var välbehövligt måste jag säga! Nu sitter både jag och min vän Linnea med lurar i öronen och tittar ut genom tågfönstret medan det börja ljusna utanför.

Ha en fantastisk dag så hörs vi nog senare om tid finnes!


Redo för besök till Stockholm och Östkusten

Datum: 2012-11-06 Tid: 17:17:02

Nu skall jag och min fullproppade väska ut och åka på äventyr, eller tja inte riktigt just nu. Först skall jag ta mig till min vän Linnea i ytterby för att sova där inatt. Vi skall nämligen åka tillsammans upp mot Stockholm imorgonbitti. Hon skall uträtta lite ärenden och jag skall hälsa på storasyster! Har inte varit och hälsat på syster sedan i vintras, så nu var det änna dags för mig att pallra mig dit. Syster har kommit hit till västkusten titt som tätt men nu är det min tur att åka och hälsa på henne. Skall bli så härligt att bara umgås, jag och syster.

Imorgon klockan 05.54 går tåget och det blir verkligen riktigt tidig uppgång för mig och min vän Linnea. Vi anländer vid halv nio i Stockholm så det går ju ändå riktigt fort med tåget i skall ta.

Jag kommer säkerligen höra av mig mer imorgon på tåget. Hoppas ni har det toppenbra kära vänner och ovänner!


Västkustsbesök

Datum: 2012-11-02 Tid: 17:21:46
Det är äntligen fredag och veckan har tagit ut sin rätt. Min kropp är trött efter allt flängande och fixande denna veckan. Det är 2:a november idag och i skrivandets stund ösregnar det. Trädens löv har tappat alla sina löv och därmed också sitt pigment. När man tittar ut genom fönstret nu ser man bara en tråkig blanding av gråa och bruna färger. Ingen fröjd för ögat precis. Den svenska hösten. Likadant varje höst men ändå hänger vi kvar vid hoppet att hösten skall vara vacker, lite smått kylig och med färger på löven som vi knappt kan namnet på. En sagohöst. Det vi får istället är mörkret, regnet och fukten  som tränger innanför varje lager kläder vi har på oss, det är paraplyn som går sönder i ovädret och det är hår som ligger år alla håll och kanter. Men hösten har även den sina fördelar, det där med att sitta med en kopp te i handen och läsa sida efter sida i den nya boken man köpt och faktiskt verkligen tilllåta sig sitta kvar där utan att känna tvång att gå ut. Det är att se mysiga Disney-filmer om och om igen och gå på kyliga och långa promenader när regnet slutat falla för en stund. Det är mysig höst det. 
 
Just nu är jag är hemma hos mamma och hälsar på sitter och skriver lite här innan jag och bröderna skall baka till födelsedagskaka till Rikard (min "styvfar"  han blir 42 år idag nämligen). Jag anlände igår eftermiddag och stannar till ikvälll. Har haft kvalitetstid med tvillingbröderna, lagat mat och tillsammans har vi sett Prinsessan och Grodan och nya Ice Age 4.. Otroligt fina och roliga filmer! De är så goa mina tvillingbröder. Ser konstigt nog upp till mig och skrattar åt allt dumt jag säger och gör. Min egen lilla fan-club här i Hamburgsund! När styvfar kommer hem skall bakpotatisen in i ugnen och det skall förberedas för mys!  
 
 
Tack och hej från Hamburgsund 


gosiga tvillingbröder!