Sista helgen på Piper's Huset!

Datum: 2012-09-28 Tid: 17:02:48
Sista jobbhelgen på Pipers väntar mig nu. Detta är den sista helgen vi har öppet för denna säsongen och vi har stor utförsäljning, 2 för 1 på HELA sortimentet. Vilket betyder... *trumvirvel* att om du betalat för 2 kulor får du ÄTA 4 stycken. Hur mycket vill inte ni komma och äta glass och bullar/kakor/nybakt och sjukt gott kaffe hos mig då? Vet att ni vill. Don't you deny it darling. Men allt vad den "sista helgen" innebär, innebär det också att jag efter klockan 18.00 på Söndag är officiellt arbetslös. Kommer sakna Piper's Huset. Något så innerligt. Känns sådär lagom bra. Men mitt febrila jobbsökande fortsätter lika intensivt som förut. Kan inte ens på fingrarna räkna på hur många jobbansökningar/ CV:n jag skickat in till olika företag/bemanningsföretag och andra potetiella arbetsgivare. Happiness comes to the eager ones. Nu inväntar jag pappa så att han kan köra mig till tåget och så att jag kommer med tåget som  går mot kusten och mamma. Kommer hem på söndag kväll igen och då har jag en händelserik framför mig. 
 
So long friends!
 
 
 

Jag skall ställa allt till rätta

Datum: 2012-09-24 Tid: 02:18:31

Sällan faller jag så lätt för min egen otillräcklighet som när du ifrågasätter min förmåga och övertygelse att välja. Rätt blir fel och fel blir rätt. Din tveksamhet till vart ord, det gick inte att ta miste på. Allt jag var, är och försökte bli- krossades. Trots att jag vet att det du säger är motsatsen till sanning så bryter du ner det jag försöker bygga upp. När otillräckligheten kryper upp i halsen och hjärtat känns alldeles för litet och alldeles för stort. Dina ord rörde till, rörde upp. Allt som jag så ordningsamt försökt ställa till rätta. Men jag skall ställa till rätta nu. Jag lovar. Jag skall byta tvivel mot övertygelse, tro och förvissning.

 

 

 

 

 

 


Long live the reckless and the brave

Datum: 2012-09-19 Tid: 00:14:24
Det har varit en bra dag. En jättebra dag. En dag fylld med skratt. Dagen började på Ikea med min vän Linnéa.  Så vi tog oss mot Bäckebol för lite shopping. Vuxenpoängen bara flödade när vi gick in på Ikea. Så efter att plockat på oss lite smågrejor tog vi oss tillbaka mot Kungälv och träffade de andra tjejerna. Allihopa samlade. Så vi gjorde egentligen inget speciellt utan hade det bara bra i varandras sällskap. Åkte runt i Kungälv utan destiantion tills vi bestämde att det inte skulle sitta fel med lite sushi. Så hem till mig bar det. Ja, efter en härlig dag spenderad med alla de där jag tycker om så bestämde vi att delar av gänget skall komma hem till mig vid 11 tiden och jag planerar att bjuda de på en riktigt stor och mysig frukost/brunch. Vi får änna passa på när vi kan så många så möjligt!
 
Tror verkligen att jag har de allra bästa vännerna. De gör mig utan tvekan till bättre människa. 
 

Lördagsbestyr

Datum: 2012-09-15 Tid: 20:16:22
Majoriteten av mina manliga familjemedlemmar sitter på nerevåningen i soffan och ser intensivt på ishockeyn. Vilket betyder att jag förflyttat mitt rumpa till övervåningen med datorn i knät och en bra ljudbok i hörlurarna. Då och då hörs lite glada tjut och häftiga inandningar. Då mamma är och besöker min storasyster i Stockholm så känner jag att det är testosteronet här i huset helt plöstligt blir ganska tydligt. Men jag tror att min kvinnlighet behövs här, jag lagade mat förut och fixade och donade. Så när de satte sig för att kolla på hockeyn passade jag på att fixa i köket. Kommer en dag bli en helt utomordentlig husmor... (Typ)
 
Min dag har spenderats på jobbet och just nu är trött. I benen, i huvudet men främst i mina "smil-muskler". Nu skall jag sätta på Körslaget på fyran och ha en riktigt mysig lördagskväll. Det blir nog inte en alls en sen kväll för mig då det är jobb som gäller imorgon. 11-17 jobbar jag, så om ni verkligen inte har något alls att göra imorgon. Kom och hålsa på mig på kusten och köp glass av mig så får ni hur många kramar som helst av mig!!!!!! 
 
 

I'm back!

Datum: 2012-09-14 Tid: 22:19:05
Vårat internet hemma har av av någon slagits ut och legat nere hela veckan. Vilket betyder att jag inte kunnat blogga på hela veckan. Att blogga på mobilen är verkligen värdelöst och efter många försök (även misslyckanden) gav jag tillslut upp. Så nu befinner jag mig ännu en gång på kusten och här och besöker mamma för en jobbhelg, trots att detta är landet i stor bemärkelse funkar internetet här fläckfritt. Så nu sitter jag i soffan och har en tvillingbror på var sida om mig. Det här med att vara utan internet gör en sjukt rastlös. Hemma har jag suttit med mobilen och det har ju fungerat så länge det handlar om smågrejer som att kolla facebook status-uppdateringar och nya instagrambilder och liknande grejer. Men när det kommer till bankärenden/blogginlägg/viktiga anmälningar och det där som verkligen har betydelse.
 
Appropå anmälningar, jag anmälde mig till högskoleprovet här omdagen... Helt galet vad jag kände mig ansvarsfull, ambitiös och redig. Och med det ansvaret kom också insikten... Insikten om vad jag nyss gjort. Och efter att igår betalat så fanns det ingen återvändo. 27:e Oktober kommer ni att finna mig i en provsal med penna i hand och provpapper på bänken framför mig och antagligen kissa ner mig av nervositet.
 
Så kommande vecka kommer jag att spendera med att läsa på gamla högskoleprov och liknande. Tror inte det blir några problem med svensk eller engelskadelen men det är när det kommer till matten som mina tillkortakommanden helt plötsligt känns väldigt tydliga och framträdanade...
 
 
 

Jobbhelg

Datum: 2012-09-07 Tid: 13:51:40
Åker mot kusten lett par dagar för nu är det jobb som gäller! Att åka tåg mot mamma är dock en hel vetenskap. Väntotiden är typ 2 timmar lång allt som allt med alla byten och allt. Men jag klagar inte. Solen skiner och det är en riktigt bra dag.
 
Puss! 
 

Det förändras med tiden och tur är väl det!

Datum: 2012-09-03 Tid: 23:43:16
Det här med att det varit lite dött här på bloggen nu i det sista beror helt och hållet på att jag faktiskt har ett liv. Det trodde ni väl egentligen aldrig att jag skulle säga va? Men jag har faktiskt det. Ett liv alltså. Det är nu jobb varje helg för mig som gäller (Ja, just när alla andra är lediga vilket betyder att jag kommer spendera ännu mindre tid med den där jag kallar "vänner") Men sen när jag väl på veckorna är ledig så gör jag allt det där som jag aldrig har haft tid med annars. Här om dagen plockade jag nerfallna äpplen i vår trädgård tillexempel, och jag har sorterat alla mina kläder i färgfärgordning, har ställt mina böcker i storleksordning och kollat igenom gamla dagböcker ifrån 2004 ungefär. Det verkade som när jag var 9 år kretsade mitt liv kring ,vem av pojkarna som jag lekte pussjage med som jag tyckte var sötast. Eller att jag klättrade så högt upp i trädet på gården att mamma blev arg. Eller när någon i skolan tog min nya kofta och hur ledsen jag var efter det. Jämfört med nu känns det som att jag levde ganska bekymmerslöst. Men just då, ja då var de smågrejerna hela min värld. Det är perspektivet som gör det. Som gör att vi  kan växa som människor. Som gör att vi åldras överhuvudtaget. Ja, så måste det vara. 
 
 
 
Glad Liten Ellinor!
 
Glad stor Ellinor