Den här helgen gick precis lika fort som alla andra helger

Datum: 2013-02-24 Tid: 21:09:17
Det är söndagen den 24e Februari och snart är även denna månaden förbi. Helgen har sprungit förbi lika fort som alla andra helger. Hela veckan jobbade jag och hann knappt koppla att det på fredag var dags för helg. Både fredag, lördag och söndag var uppbokad med middagar och kalas och kompishäng.
 
fredagkväll kom min vän Linnéa hit och vi åt middag ihop med min familj och satt länge och bara pratade. Det är okej att det är så enkelt ibland. Det får vara så. Man måste tillåta det.
 
Lördagen var det kalas för hela slanten och det var dags för oss att fira farmor som i fredags fyllde 72år (Ja, ni som läste på Facebook där på förmiddagen såg antagligen att jag skrivit 73 på bilden jag lade upp... Det misstaget rättade jag till så fort som möjligt och låtsades sedan lite som ingenting. Men ni skall bara veta hur jag skämdes. Att inte veta hur gammal ens farmor är, det är pinsamt skall jag säga) Menmen, allt är förlåtet och jag ringde och bad om ursäkt till farmor. I alla fall, åter till ämnet, farmor fyllde 72 år och vi firade hennes födelsedag med en riktig brakmiddag hemma hos i Kareby. Senare på kvällen åkte jag mot Kungälv för att möta upp två tjejkompisar för att senare dra vidare in mot stan för att sitta och tjöta över en drink på PC bar längst upp på Kungsgatan. En riktigt lyckad tjejkväll med så många skratt! Vi kände att vi var rätt klara med kvällen kring midnatt och åkte då hemåt. En sån där lagom lång kväll med fint sällskap.
 
Imorse vaknade jag upp runt 10.00 och kände mig riktigt utvilad och gjorde mig en frukost som hette duga. En omelett-liknande sak och en stor bärsmoothie. Några timmar i soffan senare gjorde jag mig ordning för dagen och vi väntade besök från Katjas (min bonusmors) far och hans fru som skulle komma och äta middag. (Tredje finmiddagen i ordningen, med huvudrätt och dessert. Oj vad jag ätit denna helgen) De gick för ungefär för två timmar  sedan och jag planerat att inte sitta uppe allt för länge ikväll (Det blir sällan så ändå, men man kan ju alltid försöka)
 
Något jag helt och hållet glömt berätta för er är att jag bokat en resa! Jag är verkligen så förväntansfull! Den 17:e Mars åker jag söder ut med en av mina närmsta vänner Rebecka, till värmen och solen för att bara njuta och ha det gott, äta spansk mat och fylla med lite sol. Som jag längtar. Det är bara 20 dagar kvar och jag måste verkligen hålla mig i skinnet för att inte börja packa mina väskor på stört. Kommer säkert skriva fler inlägg om resan och väl där borta kommer ni få uppdatering om hur jag har det. Då det inte är högsäsong just nu kom vi undan bra billigt!
 
 
 
 

Det här med att det bara finns 24 timmar på ett dygn

Datum: 2013-02-18 Tid: 23:38:00
Nu var det verkligen en stund sedan jag tittade in här! Veckorna bara flyger iväg. Jag jobbar mycket för tillfället och är riktigt glad för att jag har ett så roligt arbete att gå till. det är dagar jobbdagar börjar kring kvart över åtta/ halv nio och jag slutar cirka sex på eftermiddagen/kvällen, och efter en ca 25 minuters promenad hem brukar jag allt som oftast ramla ner i soffan direkt för att se på någon mysig film eller läsa en av mina bra böcker som jag på sista tiden köpt på mig. Så åter till det eviga tjatet om tid. Hur fort det går och allt det där andra blablabla. Jag tror vi är så besatta av allt vad tid heter just för att det är det vi har allra minst av. Inget är så värdefullt som tiden, den vi väljer att spendera. Och jag, jag gör mitt bästa för att spendera den där värdefulla tiden med mina nära och kära. Gör vi inte alla det? Försöker menar jag. Och ibland prioriterar vi rätt och ibland prioriterar vi fel. Det är bara så. Jag är inte mer än människa, jag kan inte vara överallt, kan inte umgås med alla på en gång. Det går inte. Men jag försöker, jag gör mitt allra bästa, bara så ni vet. 
 
 
Så till summeringen av de gångna lediga helgerna för att se hur jag faktiskt spenderade min tid :
Först är det måndag sen är det helt plötsligt fredag och alla helgens planer skall sättas i verket. Det här senaste helgerna har bestått av middagar med vänner och familj åt höger och vänster, vindejter med fina vänner, en hemmakväll i soffan med en popcornskål i knäet. Förra helgen var vi hemma hos farmor och åt middag för att fira min pappas 45års dag lite i efterskott. Så eftersom det var en tid sedan ni hörde av mig skall ni få se lite bilder.
 
Med farmor mår jag bra, hon är en stor förebild för mig och i mitt liv. Och att hon gör helt fantastisk mat gör inte det hela sämre. Självklart fick vi efterrätt och då kom finporslinet fram. Hela familjen var samlad (förutom storayster i Stockholm dådå) och det, det kallar jag väl spenderad tid. Det kallar jag kvalitetstid.