Den absolut bästa känslan på jorden

Datum: 2013-01-05 Tid: 16:34:36

Jag läste nyss klart Mia Skäringers bok, hennes andra i ordningen som heter "Avig Maria". Den är helt otrolig och lämnar ingen oberörd. Den här boken är precis lika fantastisk skriven som hennes första,"Dyngkåt och hur helig som helst". Hennes språk fångar vem som helst, och balansen mellan ren och skär poesi med så enkla och självklara och retsamma beskrivningar av vardagen får vilken människa som helst att just känna sig det, mänsklig. Man relaterar till hennes känsla av otillräcklighet och till hennes ärliga försök till att gång på gång försöka vara övermänniska, för sig själv och andra. Hon skriver så enkelt och självklart och alla hennes ord går rakt in i hjärtat på mig. Jag sitter hänförd med hjärtat i handen.

Bästa känslan på jorden: När man stänger ihop sin bok efter att ha läst den från pärm till pärm. När man slår ihop den långsamt och bara liksom andas ut. Man är hänförd. Fortfarande kvar i bokens värld. Alla bokstäver och ord snurrar runt i huvudet. Man sitter stilla och bara tar in allt man just upplevt.

För det är inte bara bokstäver och ord, man var där, upplevde allt. Alla känslor, så nära inpå. Man går runt som i en dimma. Inget känns lika klart och tydligt som boken man nyss stängt ihop. Åh, den känslan slår nog ingen annan på den här planeten. Man måste uppleva den för att förstå. Man måste sitta där nästintill utmattad och tagen, bara då, bara då kan man förstå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback