Pappa, såhär på din 45års dag vill jag bara säga...

Datum: 2013-01-20 Tid: 20:56:12

Idag är en väldigt speciell dag, det är min pappas 45års dag. Han befinner sig just nu på Lanzarote och skall spendera veckan där med min bonusmor och en stor dos solsken och ledighet.

Jag antar att precis som för många andra döttrar, så var min pappa min första och största kärlek. Det fanns ingen annan jag såg mig själv gifta mig med, förutom min pappa. Det var när jag några år senare insåg att om jag gifte mig med pappa 'Vart skulle det bli av mamma?' Så jag gav upp den framtidsideén.

Någongång på vägen, den dagen jag insåg att jag kanske inte trots allt kunde gifta mig med pappa och att jag inte kunde vara liten och sitta i hans famn för alltid, ungefär i samma veva som mina föräldrars skilsmässa. Jag var alldeles för liten och alldeles för stor på samma gång, hela kroppen och hjärtat hade växtvärk. Jag insåg då, att precis som alla andra, hade min pappa också brister. Jag insåg då min egen mänsklighet, jag var tvungen att skapa min egen syn på livet. Pappa fanns kvar, flyttade sig inte en millimeter ut mitt liv. Han var alltid noga med att säga det. Men att plötsligt i samband med skilsmässan vara tvungen att se sin egen och andras mänsklighet på så nära håll överrumplade mig. Jag kände att jag var tvungen att välja sida. Mamma eller pappa-sidan. Jag valde inte bort, men jag valde inte till heller. Det bara blev.

Men åren gick och jag hittade tillbaka, hittade tillbaka till mig själv och kunde därför hitta tillbaka till pappa. Idag är jag och min pappa bästa vänner. Han är den som känner mig utan och innan, villkorslöst och kravlöst.

Så idag, idag vill jag säga grattis till min far. Grattis och tack för att du är min styrka, min inspiration och min bästa vän.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback