En solig påskafton

Datum: 2013-03-30 Tid: 14:13:18
Det är lördag, vilket betyder Påskafton enligt svenska traditioner och i skrivandes stund är jag hemma hos pappa. Vi tog bussen imorse vid 10 från mamma, Hamburgsund och Kusten. Det är full rulle idag igen och jag mellanlandatr bara hemma egentligen. Om 15 minuter tar jag bussen mot stan för att träffa några vänner. För att senare mot kvällen göra oss ordning tillsammans och dricka ett par glas vin och sedan ta bussen ihop till Partille och maskeraden vi skall till där. En bra lördag helt enkelt. Ser fram emot kvällen med stor förväntan. Nu måste jag nog dra mig vidare. Ha en härlig kväll mina vänner och spendera denna Påskafton tillsammans med nära och kära. 
 
 

Påsk 2013

Datum: 2013-03-29 Tid: 16:11:22
Äntligen påskhelg!
Detta innebär en längre ledighet och massor av mys här upp hos mamma i Hamburgsund. Storasyster är hemma över en weekend och vi kom nyss hem från en promenad ute på Hamburgö. En snabb visit på Piper's Huset för en obligatorisk påskglass hann vi också med. Härligt att träffa mina fantastiska arbetskamrater igen. I sommar kommer jag tillbaka, men då står jag bakom disken och säljer glass och bakverk i mängder. En sådan lycka att komma tillbaka då och då (när jag inte arbetar på Tårtdecor). Nu sitter vi i soffan, och doften av mammas lammstek i ugnen fyller hela huset. Vissa påsktraditioner håller vi hårt på här hemma hos mamma och jag tror inte att det har passerat många långfredagen som vi inte ätit lamm. Ibland kan det kännas ganska tryggt, inget som ändras, lite samma samma sådär. 
 
Eftersom jag tog med mig min kamera hit till mamma så tänkte jag att ni skall få se ett bildregn från dagen. Massa härliga bilder från vår promenad kring Hamburgö och på de många blombuketter som står i full blom här i skogen, på Södra Ödsmål hos mamma. Härliga påsk, du är så efterlängtad! 
 
 

 
 
 
 
-
 
 
 
 
 
 

Lillebror, bli inte som jag när du blir stor

Datum: 2013-03-04 Tid: 00:49:16

Sommaren 2005 blev jag "storasyster". Med "storasyster" menar jag bonussyster. Jag är inte genetiskt kopplad till någon av de 3 pojkar jag kallar mina "småbröder". Jag hade aldrig varit något annat än lillasyster och att helt plötsligt kastas in i storasysterrollen på det viset var både skrämmande och något jag aldrig upplevt förut.

Men nu mer än 8år senare, 2013. Ser idag jag på lillebror och ser tillbaka på den lilla 4åriga linblonda och blåögda pojke (med grövsta göteborskan) som jag träffade då, i Maj 2005. Tiden går riktigt fort och liten håller på att bli stor.

Det är konstigt det där, hur man kan älska en liten människa på det viset. Hur det ens är möjligt att kunna bry sig om en liten människa som jag bryr mig om den där lilla blonda blåögda saken som just nu sover i rummet bredvid.

Han har haft väldigt hög feber hela helgen och de har varit svårt att sova och han yrar lite. Så efter ett par timmar som han legat och vridit sig i sängen och yrat runt lite så satte jag mig på hans sängkant och strök honom över ryggen. Pratade lugnt och stilla med honom och satt där på sängkanten till han somnat helt och hållet. Tills han andades tungt och metodiskt. Lillebror var trygg och i säkert förvar i sömnen.

Trots att han är stor/börjar bli stor nu kan jag inte låta bli att försöka skydda honom från allt dumt här i världen. Ibland tjatar jag säkert alldeles för mycket på honom, oroar mig något förskräckligt och när han lite hest och kaxigt fnyser bort mitt tjat och oro måste jag ibland påminna mig själv om att han faktiskt snart är 12år gammal. Att när jag själv var 12år kändes det som att jag ägde och kunde erövra hela vida världen. Men han kommer alltid vara liten i storasysters ögon. Alltid lilla lilla lillebror.

Jag sjunger ibland på en strof i sången "känn ingen sorg för mig göteborg" ,"lillebror bapaaapaa bli inte som jag när du blir stor" Och när jag sjungit ordet "lillebror" stämmer Oliver in och sjunger baapapa. Det har blivit vår sång det där. Alla misstag jag hittills gjort och snedsteg jag tagit, jag skall göra mitt yttersta för att lillebror inte skall behöva göra om ett endaste ett av de.

Så lillebror, bli inte som jag när du blir stor.


You only need the light when it's burning low. Only miss the sun when it starts to snow. Only know you love her when you let her go

Datum: 2013-03-01 Tid: 15:06:50