När en låt blir en känsla

Datum: 2013-09-30 Tid: 23:55:45
Ni vet när man får frågan om vad man lyssnar på för musik?! När man egentligen inte riktigt vet vad man skall svara för att man i princip lyssnar på allt mellan himmel och jord? Jag har nog egentligen en rätt bred musiksmak och beroende på hur jag mår, vad jag gör eller vad det är för årstid varierar det. Men så är det väl antagligen för många. Jag skulle nog vilja säga att jag varken har några riktlinjer eller någon specificering i den musik som jag lyssnar på. Jag kan tycka superdupersöta och sådär genomtöntiga Broadway Musikaler är det bästa som finns (såg frenetiskt på Glee när det sändes på TV). Medan jag känner mig levande när jag på krogen får dansa till housemusik så det nästan skriker i öronen dagen efter, om den göra riktigt bra kan hip-hop utan tvekan vara fantastiskt, sjukt medryckande och häftig. Jag blir fullständigt överlycklig när jag hör spanska toner med lite salsakänsla i låten, medan jag samtidigt tycker att den svenska musikeliten med deras  genomärliga och fantastiska låttexter och mästerverk (såsom Veronica Maggio, Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray och för att inte glömma Melissa Horn) är alldeles för underskattade trots sina talanger och borde få mycket större utrymme i svensk musikindustri. Deras texter är ord från hjärtat, mänskliga, ärliga och genomtänkta. Det är det som jag uppskattar med musik iallafall, texterna. Det är det som jag letar efter i en låt. Ärligheten och den genuina känslan.  

Idag släppte Veronica Maggio den tredje låten på hennes nya skiva,"Fickan i handen fast jag bryr mig" och jag väntar spänt och längtar något innerligt tills hela albumet är ute och jag kan spela om skivan om och om på repeat. Jag har redan lyssnat på denna låten här nedan säkert 30 gånger redan. Och det är precis så det skall kännas när man hittar "THAT SONG". 

"Ifrån första början var jag säker. Jag kan göra vad som helst för dig i världen. Det har aldrig varit mer uppenbart, sen den dagen är det du och jag. 

Jag skall sluta åka taxi utan skyltar, sluta leta efter kaos eller fylla. Jag skall lägga mig i tid för dig, börja gå i terapi för dig. 

Hädanefter, ska jag va' bra, ska jag va' bra för dig. Hädanefter, hädanefter, tänker jag efter. Jag ska va' bra för dig. Jag ska va bra för dig.

Jag vill inte glömma hur det kändes, men jag orkar inte minnas allt som hände. Allt jag gjorde innan vi blev två, jobbade jag för att bli bättre på. Vad du än kan tänkas göra som är dåligt, kan det aldrig vara oförlåtligt. Du kan skrika eller hata mig, tänker ändå alltid välja dig. 

Hädanefter, ska jag va' bra, ska jag va' bra för dig. Hädanefter, hädanefter, tänker jag efter. Jag ska va' bra för dig. Jag ska va' bra för dig.

Vi var stökiga och stöddiga, jag var nästan inte dödlig. Alla andra var så prydliga. Åh, jag kommer kanske se tillbaka nån dag, när allt är förlåtet"Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback