När vardagen vill ha utrymme igen

Datum: 2014-08-23 Tid: 02:13:30
Livet, vardagslunket och strukturen nästan knackar mig på axeln. Först, lite försiktigt och sen mer otålmodigt. Som ett barn. Ett barn som fått för lite uppmärksamhet. Livet, vardagslunket och strukturen vill också ha lite utrymme. Vill också bli sedda. Känna att dem betyder något, uppskattas. Dem nästintill ropar, otåligt och tvekande- "Men vi då?".

Dem känner sig bortprioriterade och osynliga. Och jag vet. Det har inte funnits tillräckligt mycket utrymme för dem. Sommaren har liksom den förmågan. Den ger plats åt så mycket annat. Så många andra bekanta. Men nu är det bara några dagar kvar, tills jag åker hem. Hem, som i Västerås. För samtidigt som jag åker hem åker jag ju också hemifrån. Det är konstigt det där. Hur hem är så fullständigt självklart. På båda ställena. Hur fullständigt, fantastisk, ovärderligt självklart Västerås har kommit att kännas för mig. För jag vill liksom berätta för dem där bekanta- Livet, vardagslunket och strukturen att jag skall ägna den uppmärksamhet resten av året. Att det på sommaren liksom blir såhär. Och det är också okej. För livet, vardagslunken och strukturen är mina bundsförvanter resterande dagar av året. Och det känns lite jobbigt att lämna kvar, spontaniteten, solen och semestern här. Där den egentligen hör hemma. 

En ny termin i Västerås blir det i alla fall för mig. Jag inleder härmed mitt andra år på Mälardalens Högskola i Västerås.  Även denna terminen med inriktning Psykologi och kommer nu läsa en B-kurs. Med allt vad det innebär. Jag är förväntansfull och nyfiken, glad och otroligt otroligt ovetandes, om vad som framtiden har att visa. För just nu, nu vet jag ingenting. Och det är nog ändå en ganska bra utmaning för mig, att inte riktigt veta. För, jag älskar livet. Jag älskar hur livet är så fantastiskt oförutsägbart. Hur det har förmågan att få dig att tappa andan, på alla sätt. Jag älskar hur alla omständigheter runt om kring mig, lär mig något nytt varje dag. Men samtidigt avskyr jag livets oförutsägbarhet, dess förmåga att försätta mig ur balans. Men det är också det som ÄR livet. Som är mitt liv. 

En gång var vår sommar en evighet lång, Del 4

Datum: 2014-08-16 Tid: 20:59:52
Detta kommer vara den sista delen av "En gång var vår sommar en evighet lång". För alla somrar som känns som evigheter, tar ju ändå slut. Det är ju bara så. Den sista delen betyder ju också att sommaren på riktigt börjar närma sig sitt slut. Det är väldigt tydligt, för idag har himlen tömts på sommarregn här i Hamburgsund och bara kanske 30 minuter efteråt så har solen trotsigt dykt upp igen. Svensk sommar i sitt esse.Hösten må vara påväg men jag välkomnar den ändå ganska hjärtligt. Det är lite skönt att vardagen börjar för mig om bara en vecka. Men håll till godo mina vänner. Självklart kommer bildbomb nummer fyra dyka upp här nedan. Så frukta icke. 
Så nu kommer alla bilder från Sardinien!
 
 
Sardinien 6-13 Augusti
med Mamma, Rikard, Linnéa, Kristoffer och Tvillingarna!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En gång var vår sommar en evighet lång, Del 3

Datum: 2014-08-03 Tid: 12:53:30
5. 23e Juli, Grillmys med Familjen
 
 
6. Vecka 31 i Juli, JENNIFER ÄR HEMMA FRÅN USA EN VECKA! 
 
 
 
 
 
 
 
 

En gång var vår sommar en evighet lång, Del 2

Datum: 2014-08-03 Tid: 12:53:03
3. 11:e Juli, Floristfix inför vår Kusin Silje Madeleines bröllop.
 
 
 
 
4. Silje Madeleine och Simes Bröllop!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En gång var vår sommar en evighet lång, Del 1

Datum: 2014-08-03 Tid: 12:51:18
Augusti är som en söndag. Här går det ju verkligen att lägga sin egen definition vad söndag innebär för en själv. Jag definierar söndag som mysig, fortfarande tid att göra alla helgsysslor och det finns utrymme att bara slappna av. Men ändå finns rutinerna och den annars, enligt mig ganska behagliga känslan av tryggheten som innfinner sig i "veckolunket". Så ja, Augusti är lite som en söndag. Det är sommarens sista månad, både vädermässigt och tidsmässigt. Det är "veckans sista dag"/sommarens sista månad och man gör sitt bästa för att hålla kvar vid helgkänslan/semesterkänslan. Men jag gillar Augusti, det visar på att det ännu finns tid kvar för semester och ledighet men att rutinerna och allt det där vanliga finns bara runt hörnet. Denna sommaren har varit en enda lång helg. Dagarna går i ett och jag har tidvis inte ens vetat vilken dag eller vilket datum det varit. Men jag tror att det är just det som gör att sommaren är så fantastisk som den faktiskt är. För oj vad jag har hunnit njuta av sommaren, allra mest på Västkusten. För det känns ändå som att det är just här på Västkusten som sommaren är som vackrast. 
 
Det blir lite svårt att göra ett inlägg/bildbomb för varje tillfälle eftersom sommaren bjudit på så fantastiska dagar. Så jag delar upp det helt enkelt, det blir flera inlägg så förbered er för mysiga sommarbilder!
 
1. 7 Juli : En sommarkväll på Rörtången 
 
 
 
 
 
 
2. 10-11 Juli, I Hamburgsund hos Mor.