Lista/Utmaning

Datum: 2014-01-02 Tid: 23:41:32
Jag fick en lista/utmaning skickad till mig från en vän och fd kollega vid namn Emelie Ceder. Hon driver en jättemysig liten vardagsblogg om henne och hennes liv. Hon är mom-to-be och en liten mini ploppar ut i februari någongång. Kolla in hennes mysiga blogg; www.emilymarielle.blogg.se
 
Såhär fungerat listan:
- Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig. 
- Skriv 11 "randomfakta" om dig själv. 
- Svara på de 11 frågorna du fått i utmaningen/listan. 
- Välj ut 11 bloggar att nominera (eller så många du kan och vill, du kan inte välja den som nominerat dig). 
- Skriv 11 frågor åt de du nominerar.
 
11 Randomfakta om mig själv:

1. Innan jag flyttade hemifrån hade jag aldrig i mitt liv sovit helt ensam hemma. Så när jag väl var utflugen hemifrån trodde jag att de första nätterna i Västerås skulle vara jättejobbiga och ångestfyllda men det visade sig gå jättebra och jag trivs verkligen med att vara och sova ensam. (Vilket jag nu då märkt på senare tid)

2. Jag träffade Niklas, (min pojkvän) för första gången i en lång krogkö påväg in till en krog här i Kungälv som hade något sommarevent, och klyschigt nog "klickade" det väl där antar jag. Absolut inte den en plats som jag trodde att jag skulle möta den kille som jag senare skulle komma att kalla min pojkvän. Men det är ju det som gör livet till det det är, oförutsett och spontant.
 
3. Jag har enda sedan jag började uppskatta böcker (vilket var väldigt tidigt) haft en konstig förkärlek till hemska böcker om människors fruktansvärda livsöden. Om folk som råkat illa ut eller liknande, andra världskriget har även det varit en stor fascination sedan tidig ålder. 

4. Jag lärde mig simma under vatten ungefär ett år innan jag lärde simma på riktigt.

5. Jag skulle (gladerligen) kunna leva på följande "mat" resten av mitt liv;  Grillad Halloumiost, Pappas färskpasta Majskolvar, Nudlar, Farmors Tunnbröd, Chips och Mammas sås.

6. Jag har en förmåga att alltid vilja göra alla till lags hela tiden. Vilket vissa gånger inneburit att jag gjort våld på mig själv, har blivit tagen för givet.

7. När jag var liten hade jag av någon anledning svårt att tugga (speciellt kött...) Så det enda som fungerade för min dagmamma var att hon liksom fick skjuta maten från kind till kind när jag var liten. 

8. Jag har inte besökt ett gym eller tränat på ungefär 5år. Vilket jag inte heller planerar att göra något vidare entusiastiskt detta året heller. Jag trivs såhär.

9. Jag är livrädd för att dö och bli gammal och hoppas att jag aldrig behöver leva såpass länge att jag blir sjuk. 
 
10. Jag har skrivit många sånger men skulle aldrig i mitt liv sjunga de för någon eller något levande på denna jorden. Dels för att gitarrkompet till sångerna är förskräckliga, då jag egentligen inte kan spela gitarr och dels för att det är alldeles för nära inpå och för personligt.
 
11. Jag har nästintill OCD när det kommer till hur jag äter viss sorts mat, vilket jag haft väldigtväldigt länge. 
 
Mina svar till Emelie:

1. Vad är ditt absoluta drömyrke?
Min dröm har alltid varit att bli publicerad författare. Det är en dröm som jag någon gång också önskar kunna uppfylla. Någon gång kanske.

2. Vilken är din favoritdag i veckan?
Jag tycker av någon anledning om torsdagar extra mycket. Jag tror det är någon slags förväntan inför helgen. Det är alltid den dagen jag tycker om att tvätta/städa och fixa hemma så att det blir fint till helgen. 

3. Om du vann 1 miljon kronor på lotto, vad skulle du göra med pengarna?
Jag skulle köpt en lägenhet utomlands, allra helst Spanien eller Grekland. Men även försöka lägga undan och spara mest möjligt! 

4. Vilken är din favoritfilm?
Jag måste säga att musikalfilmen Dreamgirls med Beyoncé i huvudrollen. Tror jag sett den kanske 50 gånger(...)

5. Vad är vila för dig?
Vila för mig är att helt och hållet trivas. Det är att HELT kunna slappna av. Om det är att gå ensam i stan och kolla lite smått i butiker och stänga ute världen med bra musik i hörlurarna i öronen eller om det är att kunna skriva och leverera dikter och texter. Det är vila. 

6. Vad var/är ditt favoritämne i skolan?
Det måste hittills antagligen vara "människan som kulturvarelse" i pedagogikämnet.

7. Te eller kaffe?
Kaffe.

8. Vad anser du är det viktigaste i en parrelation?
Jag tror med säkerhet det är att kunna vara "bästa vänner". Respekten för varandra, att kunna prata om allt, lyssna på varandra och vara ödmjuk. Sedan är det allra viktigaste att skratta ihop.

9. Hur ser ditt drömboende ut?
Jag antar att det är lite engelskinspirerat på utsidan. Inuti skall det vara stora ytor, vitt och öppet. Ett stoooort bibliotek med hundratals böcker i mörka och dova färger, sedan är en öppen spis något jag alltid önskat med. 

10. Hund eller katt?
Är absolut ingen djurmänniska på det viset, men mellan dessa två blir det nog katt. 

11. Vad skulle du vilja bli ihågkommen för? 
Allra helst skulle jag vilja bli ihågkommen för mitt skrivande eller förhoppningsvis den bok jag någon gång jag hoppas kunna publicera. Viktigast är kanske inte för det man gjort eller gör utan kanske hellre för den man ÄR. Men att bli ihågkommen för den man är och ens personlighet skulle vara häftigt det med. 
 

De bloggar jag vill nominera:
Josefine Pehrson (www.fantasias.blogg.se)

Karin Brorson 
(www.karinsuniversum.blogg.se) 

Mare-Ann Feyrer 
(www.mouiiyo.blogg.se)

Mina frågor: 

1. När mår du som bäst? 

2. Vad är viktigt i en kärleksrelation? 

3. Vad är det bästa och sämsta med din hemstad?

4. Om ditt liv var en film vad skulle den heta och vad skulle den handla om? 

5. Vad anser du tålmodighet vara?

6. Vad gör dig till den du är?

7. En somrig båt/segelsemester i Kroatien  eller en vintrig skidresa till Alperna? Förklara varför!

8. Vad är din absoluta favorit när det kommer till Disney/Pixarfilmer?

9. Beskriv din familj med 10 ord?

10. Vem av de som befinner sig i din närmsta vänkrets skulle vara den första som skulle ta kommandot att bygga ihop en Ikeamöbel? (Beskriv vem och varför)

11.  Om du fick äta en sak för resten av ditt liv, vad skulle det vara?

 


Kommentarer
Postat av: Emelie

Hej!
Kul att läsa dina svar! Nej du är sannerligen ingen djurmänniska, i alla fall inte när det kommer till ödlor haha! :P Kommer aaaaaaaaaaldrig glömma denna händelse, det är nog starkaste minnet jag har tillsammans med dig! ;) Kraaam på dig!

2014-01-03 @ 22:55:52
URL: http://emilymarielle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback