En liten update på där dem kallar livet

Datum: 2014-11-19 Tid: 01:37:25
Jag kan inte sova... Något väldigt förekommande i mitt liv nu i det sista. För lite ro i kroppen, för lite sömn och världens konstigaste drömmar. Men jag känner att det var en tid sedan det dök upp ett riktigt vardagsinlägg här på bloggen. Av att döma på innehållet på de senaste inläggen när jag scrollar igenom min blogg  ser jag mestadels på ett eller annat sätt lite tyngre saker, som har något slags djup. Jag tycker om att skriva sånna inlägg. Jag tycker om när det blir så där ärligt. Lite naket liksom. Avklätt. Liksom enda in i själen. 

Men ibland är det helt rätt att skriva ett sånt där vardagsinlägg. Eller snarare ett det-här-händer-i-mitt-liv-för-tillfället-inlägg. Som en liten catch-up med en gammal vän. Bah tjöta lite. Liksom som en liten fika med dem jag kanske inte alltid hinner/prioriterar träffa så ofta som jag vill. (Förlåt för det... Jag gör mitt bästa). Som min farfar exempelvis. Jag har fått reda på att han lite titt som tätt kikar inom här på bloggen ibland för att bli uppdaterad om mitt liv och vad jag gör och så, för vi träffas väldigt sällan. Det kan bli så sällan som två gånger per åt ibland. Och då är ju detta ett ypperligt tillfälle att liksom berätta lite om vad som hänt nu det senaste för dem som inte hängt med nu det sista, och det mesta blir ju skolrelataterat då det är den enda vardagen jag känner till men det är ju okej, ellerhur?

Så: "Hej Farfar! Hoppas allt är bra. Här skall du få höra vad som har pågått i mitt liv. Ha det bra! Kram"

Eftersom ni vet stt jag är en sucker för listor så kommer jag självfallet rada upp ned siffror. Snyggt och strukturerat. 

1. Jag läser nu B-kursen i Psykologi på högskolenivå med inrikting hälsa. Efter att jag förra terminen läste Psykologi A kände jag att psykologi verkligen var roligt och något och ville fortsätta studera. Jag har sökt till C-kursen i Psykologi vilken jag skall läsa nästa termin. Detta innebär att jag då har 90 Högskolepoäng i en inriktning inom beteendevetenskaperna och behöver därefter bara läsa några/någon strökurs till för att få titeln och examen som beteendevetare. 

2. Något jag inte trodde var att jag en dag skulle känna att det var roligt att plugga. Men också att jag faktiskt nog också är bra på det.  Till min stora förvåning. Att det faktiskt bevisas gång på gång för mig när jag får godkänt om inte mer, på tenta efter tenta som jag stensäkert trodde att jag skulle få underkänt i. Men det är det verkligen. Roligt alltså. Jag trivs i skolan. Med inriktningen jag valt och alla fantastiska människor man får nöjet att lära känna när man faktiskt befinner sig bland andra studerande. Och för att inte nämna det vindrickande som helt och hållet till min glädje legitimeras. Att gå ut på krogen med någon/några vänner, och ta ett glas vin  en helt vanlig tisdag eller onsdag är faktiskt okej.  Självklart är det inte alltid enhörningar och regnbågar hela tiden, det vore konstigt om det var så. Det är väldigt motigt tidvis. Det är tentaångest, tentaveckor, opedagogiska lärare och begrepp i den obligatoriska kurslitteraturen som är så luddiga att det borde växa lammull på dem. Men efter att nu gått in på det andra året som studerande så måste jag säga att det finns fler fördelar än nackdelar. 

3. Jag har flyttat. 
Jag har äntligen kommit ifrån lägenheten/rummet/fängelsecellen jag bodde i förut. Den låg cirka 20 minuter från stan med kollektivtrafik och dylikt. Och kvadratantalet var inte något speciellt att skryta om heller. 20 kvadratmeter. Gammal (från 50-talet) och smutsig. Inte smuts så som ni tänker. utan snuts som i, ingrodd i väggar och alla möjliga ytor och liknande. Hur mycket jag än städade, skrubbade,tvättade, torkade så tycktes det aldrig göra skillnad. Men det funkade att bo i. En tid. Kortvarigt. Och det var trots allt det enda erbjudandet jag fick när jag under den sena antagning kom in och hade 2 veckor på mig att flytta hemifrån och flytta till en ny stad. Det gick ju bra liksom. 1 år spenderade jag där. Och för precis en månad sedan fick jag ett brev att hela huset skulle renoveras och alla boende i huset skulle vara utflyttade inom tre månader. Paniken. Hur löser man detta liksom? Och bostadsförmedlingen kunde inte garantera att vi skulle få nya. De skulle göra sitt bästa men allt var oklart. Men jag hade tur OCH änglavakt.  Jag hade stått längst tid i bostadskön av boende i vårt höghus. Jag fick alltså välja min lägenhet. FÖRST. Av 100 boende. Allt gick fort och den 1e November hade jag tillträde till min nya lägenhet. Det är en fantastisk 1a med 26 stolta kvadratmeter, öppen och ljus planlösning och ljusa väggar. Och till min absoluta lycka. Ett helt kök. Med skåp. Med lådor. Med plats att förvara saker. (Extasen över just köket håller fortfarande i sig varje morgon när jag vaknar. Även fast jag bott i den här lägenheten sedan den 7e November). Hela familjen (pappa, bonusmor, lillebror och storasyster) var här i Västerås och hjälpte mig flytta! Vi hade det så roligt och alla hjälpte verkligen till. Vi skruvade och organiserade och handlade hela den helgen kändes det som. Men resultatet blev oslagbart.
Det är supernära till stan och skolan och jag har utsikt över hela "Västerås Skyline". Lyckan är verkligen total. Det är en stor sten som lyfts från mina axlar. Känslan av att bo bra. Att bo tryggt och säkert. Att känna att man för första gången på länge bor i ett "hem". Ovärderlig känsla. Jag känner mig så nöjd. Så sjukt jävla nöjd. 

4. Jag arbetar även vid sidan av studierna som serveringspersonal på festvåningen och andra event på stadshotellet/ Elite Hotell här i Västerås. Det är så roligt och för att inte nämns givande! Att arbeta med människor på det viset trivs jag verkligen med. Eftersom det är människor det handlar om så får man ju träffa alla möjliga sortes människor och stjärnor, i alla möjliga tillstånd. Det är ett tungt arbete, rent fysiskt alltså, men det blir säkert bättre med tiden för en otränad tanig liten jänta som jag själv. 

5. När det kommer till kommande julfirande är det även detta året uppdelat, indelat och delat. Alla skall försöka få en bit av kakan. Jag skall fira jul med båda mina familjer. Det blir en jul med fläng. Som vanligt. Man är väl ett skillsmässobarn föralltid antar jag haha. Det blir lite hektiskt, men det hör till antar jag. Men jag älskar min familj/mina familjer trots allt och ändå. Nästa jul skall jag spendera julafton på ETT ställe. Eller själv i Västerås. Jag har inte bestämt mig. (Det sista sagt med aningen sarkasm). Men efter jul, ner specifikt den 28e December så skall jag till USA!!!! Jag skall alltså flyga till min bästa vän i San Fransisco och stanna där med henne en vecka. Vilket innebär ett nyårsfirande i självaste San Fransisco med livets vän. Ser verkligen fram emot detta. Oj, vad jag längtar. 

Så. En "liten" update om livet. Om allt som hänt och även lite planer. Som en liten pratstund. Skönt. Nu kan jag bocka av detta på listan också. Jag skriver snart igen. Det vet ni ju att jag gör. Tack för att ni står ut med mig. 


Utsikt från mitt fönster i den nya lägenheten  en regnig höstdag i November.Kommentarer
Postat av: Jim

Fint å lese at du trives med skolen og med ny leilighet. Emnet du leser er nyttig samme hva du skal gjøre i fremtiden. Som du selv skriver: Det handler om mennesker. LEV nå!:-)

2014-11-19 @ 17:02:01
URL: http://Www.indianadventures.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback