Årsresumé 2014

Datum: 2015-01-08 Tid: 02:48:44
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 
Jag gjorde mycket 2014 som jag inte gjort förut. Jag lyckades bli kär. Jag lärde känna nya människor som jag lärt mig älska. Jag lyckades ta ett moget beslut och också avsluta ett inte så hållbart förhållande. Jag klarade mig två termin på högskolan utan ett endaste underkänt. Jag insåg då att jag faktiskt ät duktig. Jag vinkade av min bästa vän som skulle vara borta på andra sidan jorden från mig ett år. Jag reste själv till Spanien och USA. Jag opererade bort min knöl/ollon/spåkula på handen. Jag gick på den tyngsta och kanske vackraste begravningen i hela mitt liv när min vän gick bort i en bilolycka. Jag fick kontraktet till den finaste lägenheten i hela Västerås. Jag fick äran att bli låtsasmoster till det nyaste tillskottet i vårat gäng. 

Genomdrev du någon förändring?
Jag bestämde mig för att göra mitt bästa för att stå upp för mig själv och mina åsikter. Det lyckades inte alltid. Men jag anstränger mig. Varje dag. Jag slutade också rökas somras. Efter 5 år bestämde jag mig och är nu rökfri. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar 
iår?
Ja, Malin och Viktor blev föräldrar till Tristan den 26e December. Han är (trots en väldigt väldigt liten) guldklimp.

Vilka datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
Det blir ett par betydelsefulla datum med lite olika innebörd. Det får bli 31e Juli, när jag slutade röka. 3e Juni, dagen då min vän flyttade till himlen. 28e December då jag åkte till USA och fick krama om bästisen igen. 

Vilka länder besökte du?
Norge, Spanien, USA, Danmark, Nederländerna, Italien (Sardinien). 

USA, 2014-12-28

Sardinien, 2014-08-11

Bästa köpet? 
Köp och köp... Det måste antagligen vara den här lägenheten jag nu kallar min. Det måste varit det bästa köpet.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Det som gjorde mig sådär bubbligt glad var att efter en del krångel med den gamla lägenheten när jag fick reda på att jag var förste man att välja och vraka mellan lägenheter, FÖRST dessutom. Att jag fick spendera så mycket tid med alla jag tycker om. Och självklart den fantastiska sommaren 2014.
Min nya lägenhet! Saknade du något år 2014 som du vill ha 2015? 
Jag saknade nog egentligen ingenting alls 2014. Jag tror dock att vi som människor alltid vill ha mer. Mycket vill ha mer. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hört av mig mer till människor som jag inte alltid kanske prioriterat. Att jag ringt, slängt iväg ett sms. Förlåt mig. Jag önskar egentligen att jag haft mer tid...

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Jag önskar att jag spenderat mindre pengar på vin och och utemiddagar. 

Favoritprogram på TV?
Jag erkänner... detta årets säsong av Paradise Hotel följde jag så att säga slaviskt. Historieätarna är även den en kalasfavorit!

Bästa boken du läst iår?
Jag läser mycket studentlitteratur och inte lika mycket skönlitteratur längre, men The Fault In Our Stars, Hungergames-böckerna (Ja, jag har äntligen fått tummen ur och börjat läsa dessa)

Största musikaliska upptäckterna iår? 
Sam Smith, George Ezra, Adam Barnes, The Civil Wars

Vad var din största framgång under året 2014, jobbrelaterat? 
Jag fick ett till jobb, även detta på ett hotell. Men nu istället som Serveringspersonal på Elite Hotell Statshotellet på festvåningen där. En framgång och prestation är även den namnbricka jag mottog. Kändes som en befordran. 


Största framgången på det privata planet? 
Jag har lärt mig, ännu mer, lärt mig hantera min ångest. Nu inte bara med andras hjälp utan faktiskt med egen förmåga.

Största misstaget? 
Att jag oroade mig alldeles för mycket för mina prestationer i livet. Vilket inte gjorde att jag aldrig riktigt kunde slappna av.

Var du gladare/ledsnare detta året i jämförelse  till förra?
Både ock, jag tror egentligen inte det går att jämföra. Alla år har sina ups and downs. Och jag tror att varje år blir bättre just för att man blir äldre och klokare, man utvecklas och förstår mer.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Mat och vin.

Något du önskade dig och fick?
Jag fick äntligen åka till USA. Lite sparpengar sen var det i mål.

Något du önskade dig och inte fick? 
Jag önskade mig att bli miljonär, men det gick ju inte i uppfyllelse detta året heller. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
Jag spenderade min födelsedag på Sardinien. 32 graders sol, drinkar, utflykt, shopping och tapasmiddag på kvällen med hela familjen


Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Jag tror faktiskt inte det?! Väldigt bra år. 

Vad fick dig att må bra? 
Väldigt uttjatat säkert, men alla mina stjärnskott till vänner. De har varit sådan trygghet detta året. Jag har ringt i ångest, lycka, skrattattacker, på fyllan och när jag varit låg och ledsen. Tack för att ni får mig att må bra. 

Mest stolt över?
Att jag tagit mig igenom detta året med huvudet hållet högt. Jag har kunnat fått ihop mitt liv, med egen förmåga. Jag har studerat på heltid OCH har två jobb. Att jag också hunnit träffa mina vänner och min familj så mycket jag ändå kunnat känns också det som något att vara stolt över.

Högsta önskan just nu? 
Att jag kommer kunna må bra fortsättningsvis. Att jag skall kunna känna mig nöjd med mig själv, mina beslut och mina prestationer. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag kommer fortsätta leva som gjort hittills och försöka förändra saker som inte känns bra och fortsätta med saker som fungerar. Precis som förut. 


Avslutar med en bild på mig och bästis på nyårsafton i San Fransisco! 💃